Ai început să folosești machiaj mineral natural?

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te machiezi folosind fond de ten lichid și efectul să fie exact opusul celui așteptat? Știi că uneori chiar arată ca zugrăveala? Sau ca tencuiala? Oricum, șantierele nu ar trebui să fie confundate cu machiajul.

Se adună, uneori face dungi acolo unde sunt riduri delicate sau de expresie, lucește când ți-e lumea mai dragă și câte și mai câte…Cred că pe mine cel mai mult mă deranjează faptul că este foarte evident când folosesc fond de ten lichid. Se vede de la distanță, nu este nimic subtil sau discret. În căutarea produselor al căror efect să fie “O, ce bine arăți nemachiată! ”, am zis sa încerc machiajul mineral.

Acesta are o istorie veche decând lumea, pornind de la nevoia bărbaților și a femeilor deopotrivă de a se picta pe față și pe corp. Nimic mai facil decât a găsi culorile necesare chiar în jurul lor: solul și munții sunt plini de argile colorate si oxid de fier ruginiu.

Fond de ten, pudre de finisare, luminozitate, contur, blush-uri, farduri de pleoape si sprâncene - cei de la Uoga Uoga au găsit o medodă de a combina minerale precum chihlimbarul baltic, mica, oxidul de zinc și dioxidul de titan, pulberi de argilă colorate si oxid de fier, iar rezultatul este o linie de machiaj minunată și skin friendly. Prima impresie – este... ușor! Delicat, blând, neiritant. Este ca o mângâiere fină pe ten.

Fondul de ten pudră este fabricat din minerale naturale și nu conține aditivi sintetici nocivi sau nesiguri. Este îmbogățit cu pulbere de chihlimbar, care este folosită în mod tradițional în produsele cosmetice lituaniene pentru proprietățile sale antimicrobiene și vindecătoare.

Fondul de ten pudră este conceput pentru a crea un machiaj deosebit de ușor și cu aspect natural. Se bazează pe mica, care reflectă lumina și ajută astfel culoarea pielii să pară mai uniformă. Pudra ajută la combaterea excesului de ulei și oferă efect de matifiere al pielii. Nu blochează porii, permite pielii să respire ușor. Chihlimbarul și zincul lucrează împreună pentru a lupta împotriva inflamației, calmează pielea iritată, ajută procesele de vindecare. Dioxidul de titan protejează de lumina UV. Încă o veste bună  este că produsele de machiaj minerale Uoga Uoga sunt vegane și sunt certificate Cosmos Natural.

O particularitate a acestor produse de machiaj minerale, fie ele blush-uri, pudre finisare, farduri de pleoape sau fond de ten, este că nu pot fi compactate. Ele există doar în formă de pulberi libere. Pentru a putea compacta o pulbere este nevoie de apă și ulei, care, sper că știm cu toții, nu se joacă bine împreună. De aceea în pudrele compacte se găsesc aditivi sau lianți, care sunt din păcate nu prea bine tolerați de multe persoane. Afară cu lianții, machiajul meu este acum liber  :).

Iată cele mai importante beneficii ale produselor de machiaj minerale (fonduri de ten, pudre, fard de pleoape și de sprâncene, blush-uri) Uoga Uoga:

   - Un beneficiu colateral este filtrul solar : dioxidul de titan și oxidul de  zinc – toate aceste ingrediente obligatorii în rețetele produselor de machiaj din aceasta categorie sunt filtre solare minerale naturale - Mineralele au efect de reflectare a razele UVA și UVB spre deosebire de filtrele solare chimice care funcționează prin absorbirea acestora.

   - Acoperire foarte bună cu mai puțin produs -  fondurile de ten minerale pulbere conțin pigment într-o proporție mai mare decât cele lichide, prin urmare este nevoie de o cantitate mai mică de pulbere pentru a obține un strat uniform - și totusi invizibil - de machiaj.

   - Pentru acelea dintre voi care apar des în fotografii sau la televizor, machiajul mineral pulbere este o variantă excelentă – tenul arată minunat sub cele mai performante lentile și filtre care nu iartă niciun detaliu al machiajului.

   - Visezi că vei putea aplica dimineața fondul de ten pe față și să uiți de el până te vei demachia, putând să îți vezi de treburile adevărat importante ale unei zile? Momentul a sosit – fondul de ten mineral pulbere se aplică o dată și nu își va modifica aspectul în timp, nu va intra în ridurile fine sau cele de expresie și nu va “curge” ca aproape toate fondurile de ten cremă. Pulberea are această calitate - nu se simte și mai important, nu se vede!

   - Indiferent de ce fel de ten ai, fondul de ten mineral nu face discriminare. Iubește și tenul uscat și pe cel gras și pe cel sensibil deopotrivă, doar nu uita să hidratezi bine pielea înainte de a aplica fondul de ten sau blush-ul pentru a forma o bază pentru stratul mineral de machiaj.

   - Este foarte ușor tolerat de tenul sensibil - Fondul de ten lichid se numără printre acei clasici răufăcători care irită frecvent tenul, motivul fiind în cele mai multe cazuri ingrediente ca talcul sau pigmenți chimici iritanți. În cazul machiajului mineral natural pigmenții sunt, în mod nesurprinzător, minerali! Despre talc nici nu mai vorbim, nu îl vei găsi printre ingrediente, căci efectul de matifiere se obține facil din forma în care se prezintă fondul de ten – PULBERE. Cred ca știi și tu destule femei cu rozaceea – “Nu m-am îmbujorat de emoție sau rușine, am rozaceea :)", în aceste cazuri un fond de ten lichid clasic este foarte iritant, mai rău face decât bine. Fondul de ten mineral acoperă eficient și uniformizează rozaceea și este foarte ușor tolerat de ten. Pe lângă rozaceea, tenul mai are diferiți sabotori de genul acneei, alergiilor cu care machiajul mineral nu se ceartă, dimpotrivă, le domolește, fiind neiritant și non-comedogenic, pentru că pielea respiră liberă sub stratul de machiaj și porii nu se simt sufocați.

Gama de machiaj mineral natural Uoga Uoga este o experiență de neratat, cu care pielea ta va forma o prietenie de durată!