Bebelușul tău are nevoie de dragoste, dar și de trusoul organic al nou-născutului

Început unei vieți impreună cu bebelușul tău aduce cu sine schimbări majore în tot ce tu numeai până atunci Mersul Normal al Lucrurilor. Îți poți lua la revedere la obișnuințele tale, de la somnul care durează mai mult de 4 ore, de la câte și mai câte. Noroc insă că acești bebeluși au un talent innăscut de a te umple de bucurie în doar o secundă cu ajutorul unui mic surâs. 

 În noua vostră viată impreună vor apărea multe noi achiziții mai mult sau mai puțin necesare, printre care un landou, cântar, termomentru, păturici celulare și acestea sunt doar câteva. 

Când vine vorba despre cosmetice, suntem pregătiți să deconspirăm lista completă și necesară a trusoului de cosmetice organice al nou născutului. Nevoile cosmetice de bază sunt cea de curătare, cea de îngrijire a pielii și a zonei scutecului.

Pentru curătare, vei avea nevoie de următoarele:

-              Un șampon și gel de duș pentru bebeluși - alegeți un produs 2 în 1, căci este mai economic și mai practic  Acesta este un gel de duș  și șampon cu flori de in, fără lacrimi, pentru igiena zilnică a bebelușilor și a copiilor. Extractele de gălbenele și musețel hidratează și calmează pielea, uleiul de in și nalbă hidratează, catifelează și previne iritațiile și roșeața. Acest gel curăță în mod delicat fără să altereze filmul hidrolipidic al pielii, previne uscarea pielii și o lasă plăcut parfumată.

-              Bețe de urechi – încearcă să cureți doar urechea exterioară, căci canalul auditiv al bebelușilor este pe atât de mic, cât este de fragil  Bețele din bumbac organic, pentru urechi, curăță urechea externă, dar pot fi folosite pentru a absorbi umezeala între degetele copilului, degetele de la picioare, în jurul ochilor sau nasului. 

-              Săpun – unele mame preferă folosirea unui săpun solid, mai ales când doresc să spele bebelușul în zona scutecului. Săpunul vegetal cu extract de gălbenele de la Weleda conține extracte din flori de gălbenele și de musețel și este adecvat pielii delicate și sensibile a bebelușului, datorită acțiunii sale blânde și a parfumului său delicat.

-              Șampon pentru crustele de lapte - Șampon fin și calmant cu flori de tei și ovăz pentru părul și scalpul delicat al bebelușilor și copiilor. Blând cu ochii. Părul devine moale, flexibil și ușor de pieptănat. Ovăzul are proprietăți anti-alergice, curată eficient și cu blândețe.  Florile de tei hidratează scalpul, contribuie la reducerea crustelor de lapte (dermatită seboreică infantilă) și ușurează pieptănarea părului.

-              Detergenți ecologici pentru rufe, pentru biberoane și pentru jucării. Pentru rufe puteți încerca acest detergent de la Earth Friendly Products.  Este hipoalergenic și conține numai ingrediente de cea mai înaltă calitate. Destul de delicat cu pielea sensibilă a bebelușului, lăsând hăinuțele curate și moi. Are ca bază plantele, este non-toxic și responsabil cu mediul înconjurător.
Încă de la început, probabil că îi veți da copilului tău o jucărie cât de mică, pe care o va ignora complet o perioadă, ca apoi să o “pupe” fără oprire. Pentru a o ține în condiții sanitare, îți recomandăm acest dezinfectant - Soluție de curățare și dezinfectare, a jucăriilor și obiectelor din camera bebelușului, care distruge peste 99% din germenii de uz casnic, ajutând la prevenirea îmbolnăvirilor. Nu conține ingrediente biocide dure, dar funcționează pe principiul de a scoate complet murdăria și bacteriile cu surfectant de săpun și apă.
Vei mai avea nevoie de un detergent special pentru biberoane, pe care îl poți folosi înainte de a bagă vasele la sterilizat. Este o soluție pentru spălat vase naturală, fără miros, care acționează puternic împotriva grăsimii, nu împotriva pielii. Vă recomandăm să turnați pe burete doar o picătură de soluție, pentru a testa puterea acestei formule concentrate. Dishmate acționează ca un bun curățitor și pentru hainele spălate de mână.

-              Tampoane sterile/ ser fiziologic - vor fi necesare pentru curățarea ochilor bebelușului în caz că va avea secreții. Le găsesti cu usurință în orice farmacie.

Pentru îngrijirea pielii, vei avea nevoie de următoarele:

-              Loțiune de ten si corp - Această cremă pentru ten și corp Aloebase, bogată în ingrediente naturale (lapte de măgărița, uleiuri și extracte naturale), hidratează și hrănește pielea delicată a copiilor și bebelușilor. Recunoscut de sute de ani pentru calitățile sale excepționale, laptele de măgărița a fost considerat în trecut remediu împotrivă multor boli. Cleopatra, regină Egiptului, a fost prima care a pus în evidența virtuțile laptelui de măgărița. Această își menținea pielea tânără și catifelată făcând baie in lapte de măgărița. Astăzi, beneficiile laptelui de măgărița le regăsim și in această cremă bio pentru copii și bebeluși, certificată bio marca Bioearth. Laptele de măgărița, bogat în substanțe nutritive naturale, vitamine (A, B și C) și acizi grași polinesaturati, hidratează pielea și îi conferă elasticitate și vitalitate. Uleiurile de jojoba și migdale dulci hidratează pielea delicată a copiilor, extractele de ovăz, gălbenele și tei calmează pielea, aloe vera regenerează și catifelează.

-              Ulei de masaj împotriva colicilor - Uleiul pentru burtică bebelușului este un produs natural pe bază de ulei de migdale. Compoziția este special concepută pentru un masaj relaxant al burticii. Conține uleiuri esențiale de maghiran, musețel și cardamom care sunt folosite în mod tradițional pentru stimularea digestiei. Folosirea în mod regulat ajută la dezvoltarea unui ritm digestiv echilibrat.

 Pentru zona scutecului, vei avea nevoie de următoarele

-              Scutece - au un design ce asigură un confort superior bebelușului tău pe durata întregii zile, acest lucru ajutând la un bun somn al bebelușului. Nu conțin produse chimice, sunt blânde cu bebelușii, în special cu cei cu eczeme sau piele sensibilă. Marea majoritate a bebelușilor suferă de eczemă, dermatită de scutec, astm  sau au piele sensibilă/alergică, mai ales în primii 3 ani de viață. Multe dintre aceste probleme pot fi rezolvate evitând chimicalele dăunătoare care se regăsesc în scutece și în produsele cosmetice.

 -               Șervețele  umede  https://myorganic.ro/-umede-cu-aloe-vera-72-buc-beaming-baby   umede  realizate din  ingrediente de cea mai bună calitate care fac ca acestea să fie foarte moi și delicate cu pielea bebelușului. Șervețelele conțin aloe vera organică responsabilă pentru vindecarea, hidratarea și hrănirea pielii sensibile.

 -              Cremă pentru iritatii de scutec  -  calmează iritațiile și catifelează pielea. Mușețelul reduce inflamația, oxidul de zinc calmează iritația, gălbenelele ajută la regenerarea țesutului.

După această primă perioadă de adaptare, bebelușul tău va da semne de erupții dentare, care pot apărea începând cu 3 luni. Pentru acest eveniment vei avea nevoie de un ulei calmant pentru eruptii dentare care calmeaza gingiile bebelușului dar și durerile dentare și gingivale ale adultului. Durerea e atenuată datorită uleiului de cuișoare, lavandei și mușețelului. Gingiile sunt cicatrizate cu sunătoare și helichrysum.

Vei primi multe recomandări despre nenumărate produse, sigur, unele îți pot fi folositoare, dar marea majoritate vei constata că sunt în plus și că îți vei rezolva toate nevoile nou-născutului tău cu produsele necesare din trusoul organic al bebelușului. 

Cu multă răbdare și încredere în tine, această perioadă va trece rapid și, nu uita, este debutul clădirii acestei apropieri speciale dintre tine și copilul tău.