"Ca pielea unui bebeluș" nu mai este o poveste de adormit copiii

Pe cât este de delicată și de adorabilă, pe atât este de susceptibilă pielea bebelușilor la probleme dermatologice.

Cine a avut în preajmă mai mult timp un bebe, poate spune cu mâna pe inimă ca expresia "ca pielea unui bebeluș" a fost născocită de cineva care nu prea a vazut copii mici. Asta pentru că aceștia au, cel puțin în primul an de viață, o piele predispusă la foarte multe probleme dermatologice.

Dermatologia pediatrică a împărțit aceste condiții în două categorii: cele spontane si inofensive (dermatoze benigne tranzitorii) și cele cronice și serioase (severe). De cele mai multe ori, prima variantă înfiorează tinerii părinți cu aparițiile intempestive și inoportune. În doar câteva momente, pielea fină a bebelușului se poate irita , umfla sau înroși de la cine știe ce. Mămicile și tăticii preocupați fac documentare serioasă înainte de a cumpăra produse cosmetice pentru nou-născuți. O listă întreagă de ingrediente agresive se găsesc în componența majorității produselor de supermarket pentru îngrijirea copiilor. Alternativa sănătoasă sunt cosmeticele bio, ale căror ingrediente sunt blânde și hipoalergice, potivite pentru a fi folosite cu încredere pe cea mai sensibilă piele. Bebelușii noștri vor face milia (Milia se manifestă prin apariţia unor mici chisturi superficiale galbene/albe, pline de cheratină ce apar de obicei pe tegumentul facial), miliaria, cruste de lapte, acnee neonatala, eritem, dermatita de scutec, care vor pleca lafel de  rapid cum au și venit.

Cremă de corp bio hidratantă cu ovăz si aloe vera de la Barbapapa are o compoziție ideală pentru a fi aplicată cu orice frecvență după curățarea completă a pielii bebelușilor. Conține ulei de migdale dulci și suc de aloe vera din culturi organice, care asigură o toleranță ridicată și o bună compatibilitate cu pielea, în timp de hrăneste și hidratează chiar și cea mai uscată piele. Uleiul organic de migdale dulci este liniștitor, calmant, antispasmodic, anti-inflamator, anti-alergic și cu efect de catifelare. Sucul organic de aloe vera este hidratant, anti-inflamator și cu proprietăți anti-bacteriene. O altă veste bună este că în componența acetui produs sunt 0% parabeni, SLS/SLES, coloranti, fenoxietanol, organisme modificate genetic. Crema conține 99,83% ingrediente de proveniență naturală, din care 20,93% sunt organice, este testat clinic pentru Nichel, Crom si Cobalt  Produsul este certificat de către Icea după standardul Cosmos Organic.

Astfel, ceea ce este atât de adorabil la copilul dumneavoastră, anume pielea lor fină și incredibil de catifelată  poate să și rămână astfel pentru un timp îndelungat.