De ce ar fi o idee bună să folosim machiajul organic?

Înainte de a ne lămuri de ce ar fi mai bine să folosim produse de machiaj organice, haideți să vedem ce înseamnă ele: cosmeticele organice sunt produse ce conțin ingrediente ce au fost obținute fără folosirea pesticidelor sintetice, herbicidelor, fungicidelor și a fertilizatorilor. Ingredientele trebuie să primească o certificare organică de la autoritățile abilitate. Ca să poată fi certificate la rândul lor, aceste produse cosmetice trebuie să aibă în componența ingrediente de această calitate în proporție de cel puțin 80 la sută.

Dar de ce ar fi o idee bună să folosim aceste produse de machiaj organice?

1. Sunt prietenoase cu mediul
Unul dintre motive este că produsele clasice pot conține ingrediente în obținerea cărora s-a folosit felurite chimicale sau petrol, aluminiu, plumb, pentru care e nevoie de efort pentru a le extrage, de defrișări ce duc la dezechilibrarea ecosistemelor locale. În urma demachierii sau spălării pe față, nicio substanță nocivă mediului nu va intra în circuitul apei. 

2. Conțin ingrediente nutritive
Având o proporție atât de mare de componete nemodificate și naturale, machiajul organic este ca o hrană binemeritată pentru pielea ta. Prin comparație, produsele clasice conțin atât de puține ingrediente hrănitoare, redresând sau mascând temporar aspectul tenului, unghiilor sau părului cu ajutorul substanțelor sintetice.

3  Sunt o investiție în frumusețe și sănătate pe termen lung
Putem vedea tranziția către produsele de machiaj organice ca pe o investiție în frumusețe și sănătate. Deși nu vom vedea efecte de înfrumusețare subită și spectaculoasă, dar ceea ce intră în piele este ce scrie pe etichetă, adică “what you see is what you get”. Și “what you get” este nemodificat și sigur pentru sanatate. Unele produse conțin pudre minerale ca oxidul de zinc sau dioxidul de titan, ce oferă protecție solară și preîntâmpină îmbătrânirea prematura a tenului.

4. Nu au ingrediente chimice agresive sau cu risc asupra sănătății
O lista concisă a ingredientelor produselor clasice posibil nocive sau cancerigene include formaldehyde, parabeni, phtalati, nitrosamine, aluminiu, plumb, toluen. Cele mai multe articole de machiaj organic nu conțin nici unul dintre ele. În contrast, produsele organice sunt blânde cu pielea noastră.

5. Au parfum natural
Multe articole cosmetice clasice listează în ingrediente “parfum”, însă legislația nu le cere să detalieze ce înseamnă asta, putând foarte bine să fie substanțe agresive sau toxice. Machiajul organic folosește uleiuri esențiale pentru a parfuma produsele.

Pe www.myorganic.ro puteți descoperi o multitudine de produse organice pentru machiaj, de la producători cunoscuți, despre care ne-ar face mare plăcere să vă auzim impresiile.