Despre bucle si prietenii lor mai creți

În cazul în care faceți parte din echipa celor cu părul ondulat natural, stiți prea bine că acesta necesită o atenție specială atunci când vine vorba de spălat, coafat și îngrijit.

O caracteristică a părului ondulat este că se îngrasă la rădăcină și rămâne uscat pe lungimea firului de păr și că se încurcă ușor, fiind greu de pieptănat.
Referitor la pieptănat, acestui tip pe păr nu i se opotrivește de nicio culoare peria, este un instrument care provoacă mai multe daune decât beneficii. Pentru a putea descurca eficient și fără daune sau durere buclele, puteți folosi doar două instrumente: un pieptene din lemn cu dinți mari și distanțați sau degetele.

- Aplicați șampon doar la rădăcini și direct pe părul uscat, fără a îl uda în prealabil. Astfel, veți curăța scalpul și rădăcina firelor de păr de excesul de sebum, protejând lungimea părului de efectul degresant al șamponului. Efectul negativ al spălării părului ondulat cu apă este spuma care este produsă de la frecarea cu degetele, spumă are favorizeaza încurcarea firelor de păr într-un fel nedorit.

- Folosiți un șampon 2 în 1, pentru un păr uscat, așa cum este părul ondulat, balsamul din compoziția acestui șampon face minuni, îl face ușor de pieptănat și îi dă hidratarea de care are așa de mare nevoie. Atunci când îl pieptănați, este de preferat să fie umed și începeți procesul totdeauna de la vârfuri, progresând spre rădăcini

- Un truc folositor este atunci când aplicați un ulei sau un produs de coafat pe palme, aplicați-l exact ca pe crema de mâini, pe ambele fețe ale palmelor, astfel produsul ajunge mai ușor în păr.

- Cumparați produse special concepute pentru părul ondulat, fără sulfat si alcool, care usucă nenecesar buclele

- Pe lângă folosirea constantă a balsamului la fiecare spălare, încercați aceasta mască de păr ultra hrănitoare și hidratantă: ulei de cocos și miere, încălzite la temperatura camerei, amestecate într-un castron si întinse doar pe lungimea firelor de păr. Așteptați 15 minute, apoi limpeziți.

- Nu uscați părul nicioată cu prosopul, doar cu un tricou sau o bucată de material lis, fără asperități, pentru că acestea produc părului un aspect neîngrijit, rebel. Părul buclat lăsat să se usuce singur, fără feon, este cuminte si bine definit.

- Dacă vă știți buclele responsabile de acest efect de păr "pufos" de care încercăm cu tenacitate să scăpăm, încearcă un produs pentru definire a buclelor, balsam leave-in sau ulei de argan.

Surse:

https://www.luxyhair.com/blogs/hair-blog/how-to-care-for-curly-hair
https://wellnessmama.com/37409/curly-hair-care/
https://www.marieclaire.com/beauty/news/a23663/how-to-take-care-of-curly-hair/