Cum să faci singură un lipgloss într-un minut

Glossul de buze ne place! Și ce ne-ar plăcea și mai mult este să nu se termine așa de repede. Avem o reteta simpla de tot pentru un gloss perfect!

Îmi amintesc de o prietenă ce folosea glossul de buze non-stop ... în diferite colori, cu sclipici, lucioase, parfumate ... avea câte unul din fiecare.
Am întrebat-o într-o zi: Câte glossuri ai în geantă acum?
S-a gândit un pic și mi-a răspuns încântată : 17!
La vremea aceea nu cred că ne gândeam vreuna ce este în sticluța aceea colorată și dacă sunt sănătoase acele ingrediente. Pe lângă faptul că intră în piele, glossul se înghite la fiecare aplicare.

Produsele de pe raft, cum bănuiați, conțin multe substanțe nu tocmai sănătoase. Pe lângă varianta foarte bună de a achiziționa glossuri organice, mai există alternativa de a-ți “găti” singură unul (sau două, sau trei)! Iar când veți afla că e nevoie de numai trei ingrediente și de o sticluță cu pensula, perspectiva devine deja materializabilă, nu? 

Glossul pe care vi-l propunem este roșu, curajos și șarmant, hrănește buzele și le hidratează, și în plus este 100% prietenos cu sănătatea ta.
Hai să enumerăm din ingredientele pe care ar fi bine să le eviți atunci când îți cumperi sau îți faci un gloss de buze:
Petrolatum - Este petrol mai rafinat, sună a benzină, brrr! Prin rafinare se adaugă și toxine, multe fiind cancerigene.
Phthalati - Acești compuși dezechilibrează sistemul endocrin, cauzează acnee, obezitate, chiar infertilitate, pe lângă faptul că au potențial cancerigen.
Compuși Butilati - Sunt conservanți care dezechilibrează sistemul endocrine. Stați departe de ei!
Parabeni - Tot conservanți, însă ei au treabă să ne strice jocurile în sistemul nervos și imunitar.

Acum, că știm ce să evităm, să revenim la rețetă noastră glossy.
Vom folosi următoarele:
- Ulei de ricin organic - este un ulei vegetal pe care îl folosim că o alternativă santoasa la petroleum. Are efect antibacterian și antifungic, conține acizi grași și vitamină E. Este un ulei gros care îți va face buzele lucioase și le hrănește.
- Glicerină vegetală organică - îi va da glossului consistență și acesta nu se va întinde de pe buze. Căutați o glicerină presata la rece și fără chimicale. Este transparentă, fără miros și îți hrănește și înmoaie buzele.
- Roșu carmin - este un colorant natural extras dintr-o specie de insecte cochineale, complet sănătos, care se folosește și industria alimentară fără riscuri. Carminul este de un roșu puternic ce se amestecă foarte bine cu ricinul și glinerina.
Dacă nu găsiți carmin, alternativă este: pulbere de mică -naturală, fără riscuri. Dacă veți alege să folosiți mică, glosul va fi mult mai translucid comparativ cu carminul, care face glossul mai concentrat. 

Ingrediente:
- 4 lingurițe de ulei organic de argan
- 1 linguriță de glicerină organică vegetală
- colorantul poate fi: 1 linguriță de carmin roșu pe bază de ulei sau 1 lingurita de pulbere de mică

Indicații:
Puneți toate ingredientele într-un flacon cu pensula și agitați. Glossul este gata!

Găsiți pe myorganic.ro mai multe variante organice de ulei de ricin și glicerină vegetală potrivite pentru această rețetă sau puteți vedea sugestiile noastre chiar în josul acestui paginii. Spor la treabă!

sursa: https://www.organic-beauty-recipes.com/diy-lip-gloss-with-3-ingredients/