Dușul nostru cel de toate zilele

Dintre toate cosmeticele pe care noi le folosim în rutina noastră zilnică, gelul de duș este cel care acoperă, în fiecare zi, cea mai mare parte a pielii noastre, dacă nu chiar pe toată. Pielea are această calitate de a permite apei și substanțelor cu care intră în contact să pătrundă înăuntrul ei. Apa o hidratează, substanțele benefice o hrănesc. Pe lângă acestea, pot pătrunde și razele soarelui de care avem nevoie pentru a avea un organism sănătos de-a întregul. Mai sunt însă, pe lângă cele benefice, multe alte elemente la care suntem expuși, ce nu ne sunt bune deloc, cum ar fi poluarea, radiațiile solare, pesticidele și alte chimicale din loțiunile și gelurile de duș pe care le folosim. Pielea noastră absoarbe în totalitate produsele cosmetice cu care o tratăm, ceea ce înseamnă că, tot ce este în componența lor ajunge în sistemul nostru. Substanțele nocive nu sunt eliminate, ci formează depozite pe organe și în țesuturi. Câte un pic, câte un pic, zilnic mai adăugăm câte o picătură.

Ideea că ne expunem de bună voie unor substanțe cu potențial nociv ne produce neliniște. Acea neliniște că nu facem suficient pentru sănătatea noastră. Sunt atâtea paliere din viata noastră zilnică unde există risc: hrană, băuturi. Unde mai pui că toate substanțele nocive din gelurile de duș ajung în râuri și mări, că afectează flora și fauna? De ce să fie și igiena zilnică un motiv de griji?

Imaginați-vă acum că s-ar putea, doar prin schimbarea produselor de igienă personală, ca această grijă să dispară ca prin magie, puf! Poți șterge cu buretele această sursă de neliniște prin alegerea unui gel de duș “curat”. Am scris în mai multe articole despre ingredientele nocive din cosmetice și efectele lor pe termen scurt și lung. Atunci când faceți următoarea achiziție de gel de duș sau de spumant de baie, urmăriți ca din în lista de ingrediente să lipsească parabenii, derivați de petrol, alcool, SLS (Sodium Lauryl Sulfate), SLES, PEG, EDTA, coloranți, parfumuri sintetice sau alte substanțe dăunătoare omului și mediului înconjurător.

Gelurile de duș organice sunt potrivite pentru băița bebelușului, oferta de produse destinate lor este vastă, acestea curățând delicat pielea lor sensibilă și sunt blânde cu mediul. Acestea păstrează ph-ul natural în limitele normale și nu îndepărtează stratul natural de protecție pe care pielea noastră îl produce.

Acestea fiind spuse, toată lumea este câștigătoare și natura protejată.

Informați-vă și faceți alegeri responsabile pentru cei dragi și pentru mediul înconjurător.