Exotismul universului botanic în cosmeticele ayurvedice

Dacă veți avea răbdare să parcurgeți desișul articolului, veți afla denumiri încântătoare de plante din India si beneficiile acestora în cosmeticele ayurvedice. Dar ce este Ayurveda?

Este un sistem de cunoștințe medicale care provine din textele sacre indiene și ale cărui principii sunt valorificate în ceea ce astăzi numim terapii alternative. Curentul organic a îmbrațișat cunoașterea străveche ayurvedică si astfel ne putem bucura de cosmetice organice ayurvedice despre ale căror beneficii vreau să vă povestesc.

Produsele ayurvedice disponibile pe Myorganic sunt variate, incluzând vopsele de păr vegetale, șampon și balsam, diverse tratamente pentru stimularea părului, geluri de duș, uleiuri pentru ten și corp, măști faciale. Respectând regulile organice, aceste produse sunt certificate natural de autoritățile abilitate, nu sunt testate pe animale, sunt vegane, biodegradabile, fără coloranți sintetici sau parfum, fără parabeni, silicon, SLS/SLES sau alcool.

Ce este interesant la cosmeticele ayurvedice este adus de exotismul ingredientelor indiene.

Frunzele, fructele și florile se folosesc la prepararea de infuzii și decocturi care apoi sunt utilizate în produsele cosmetice. Sunt plante folosite din vechime pe ale căror beneficii se bazează ayurveda: amla, nutgrass, neem, tulsi, brahmi, bhringaraj, sunt doar câteva dintre ele.

Amla este o plantă folosită în compoziția șampoanelor, conferă părului volum și strălucire, vigoare și elasticitate, previne și combate căderea părului.

Nutgrassul apare in compoziția șampoanelor, normalizând secreția de sebum, previne îngrășarea părului, tonifiază scalpul, oferă părului un boost natural de strălucire și textură, revitalizează părul gras.

Neemul este o plantă folosită în tratamentul mătreții, previne exfolierea scalpului, previne și reduce pruritul, curăță eficient foliculii de păr.

Vopselele de păr ayurvedice nu conțin conservanți, amoniac sau PPD, săruri metalice sau oxidant, potențiator de culoare și nu au fost testate pe animale. Ele au ca ingrediente primare henna pură, amla sau jathropa, aceasta din urmă având un pigment roșiatic folosit in compoziția vopselelor. Pe lângă paleta vastă a culorilor pentru păr, puteți găsi produse pentru îngrijirea părului cu cassia sau henna neutră, ce nu colorează, ci conferă strălucire și volum, cu shikakai si reetha care stimulează creșterea părului și îi hrănește rădăcina.

Lista ingredientelor exotice continuă la produsele pentru îngrijirea tenului: argila Fuller absoarbe excesul de sebum și toxinele localizate sub piele, petalele de trandafiri echilibrează ph-ul pielii, combat îmbătrânirea si deshidratarea acesteia, sunt un bun tonifiant pentru piele, yashtimadhu calmează iritațiile si are proprietați detoxifiante, shatavari și ginsengul indian stimulează regenerarea celulară, neem are proprietăți antibacteriene, antialergice si detoxifiante, tulsi previne îmbătrânirea pielii, bala conferă pielii vitalitate, brahmi și lemnul de santal stimulează producția de colagen, revigoreaza pielea și au proprietați antioxidante, eliberează porii astupați, restrânge porii dilatați, protejează pielea de razele solare, revigorează pielea si ajută in privința problemelor de pigmentare, lajjalu protejează pielea de boli.

Ashwaganda reîntinerește pielea, previne apariția ridurilor.

Trandafirul de Damasc și lemnul dulce hidratează pielea, Arjuna, mimoza si centella asiatică mențin pielea tânără.

Manjistha și Turmeric deschid la culoare petele pigmentare și conferă pielii strălucire.

Pe myorganic.ro puteți găsi o mare parte din produsele ayurvedice Khadi pe care vi le recomandăm cu mare drag!