Focus: zona de contur a ochilor

Zona  din jurul ochilor este pielea cea mai subțire și delicată de pe  toata fața, este expusă zilnic unei presiuni constante, așadar este primul loc apar urmele de oboseală sau ale trecerii timpului.  Această zonă specială nu conține glande sebacee, fibre de elastină sau colagen și este întinsă în toate direcțiile de nu mai mult sau mai puțin de 22 de mușchi!

De parcă nu ar fi suficient, clipim in medie de 20.000 ori pe zi, fapt ce contribuie la apariția ridurilor fine cînd ți-e lumea mai dragă, adică încă din tinerețe.

Dacă ți-ar spune cineva când ai 25 de ani și tenul tau arată mai bine decât va arăta vreodată, că ar fi bine să începi să tratezi special zona delicată din jurul ochilor, l-ai trimite la plimbare, nu-i așa? Defapt ceea este vârsta propice pentru a cultiva acest obicei, cînd rezervele de acid hialuronic, colagen si elastină sunt pline si organismul de produce la cote maxime. Stați fără grijă, nu există așa ceva ca “prea mult acid hialuronic”, corpul reglează și gestionează orice surplus, cunoscîndu-și foarte bine nevoile. De asemenea, în jurul vârstei de 25 de ani  procesul natural de regenerare celulară  se încetinește. Lent, dar sigur…. Un alt factor de luat în calcul este tipul tenului, pentru că un ten uscat va arăta semne de îmbatrânire premature, comparativ cu un ten gras, unde excesul natural de sebum conservă tinerețea pielii o perioada mai lungă.

Tratamentul specific pentru prevenirea ridurilor și păstrarea elasticitații țesuturilor trebuie să fie delicat dar și eficient concomitent, cu calitați anti age și hidratare intensivă.

Oboseala și vârsta au efecte negative asupra circulației sangvine și limfatice, anume asupra microcirculației. Aceasta devine mai leneșă, drenajul limfatic este mai lent, așa își fac apariția primele pungi inestetice din jurul ochilor. Semnele oboselii își pregătesc cuibul cu spor daca pielea este mai fragilă, mai subțire și mai deshidratată.

O rutină corectă și eficientă a îngrijirii zonei de contur a ochilor implică urmarea acestor pași în această ordine:

  1. Curățarea tenului
  2. Aplicarea serumului anti age
  3. Aplicarea cremei sau serumului pentru zona de contur a ochilor
  4. Aplicarea cremei hidratante pentru zi sau pentru noapte

Un alt aspect ce nu ar trebui ignorant este metoda de aplicare a acestui serum sau cremă în zona de contur: produsul se aplică cu buricele degetelor, fără a freca sau întinde pielea, cu mișcări delicate de tapotare, începând din unghiul interior al ochiului către cel exterior, pe arcada inferioară și apoi pe cea superioară. Aceste mișcări delicate de masaj prin presare au un efect de stimulare a microcirculației sangvine si a drenajului limfatic.

Aceste mișcări de întindere prin frecare a pielii din zona de contur a ochilor trebuie evitate și în timpul procesului de demachiere. Mai bine alegeți un demachiant gras, poate chiar un ulei virgin, pe care îl aplicați pe o dischetă de bumbac, iar pe aceasta doar o presați delicat pe pleoape câteva secunde. Uleiul virgin îndepartează eficient rimelul și fardul de pleoape doar prin presare delicată, spre deosebire de apele micelare care necesită frecarea dischetei pentru o demachiere eficientă.

Pentru acest drenaj limfatic sunt măștile de ochi concepute exact pentru acest scop. Veți găsi pe MyOrganic mai multe alternative dedicate combaterii retenției de lichid acumulat în pleoape.

Alegeți produse sănătoase pentru a vă îngriji pielea, a dumneavoastă și a copiilor, este o investiție prețioasă pe termen lung :)