Gata cu pielea uscată și inestetică de pe picioare!

Vi s-a întâmplat să aveti mâncărimi pe gambe din cauza pielii extrem pe uscate?

Cei mai mulți dintre noi observă faptul că pielea de pe gambe dezvoltă un aspect solzos, crăpat sau ridat, însoțit de exfoliere spontană. Indiferent dacă sunteți femeie sau bărbat, copil sau în vârstă, sezonul rece vă aduce în dar această neplăcere. Pielea devine aspră la atingere și inestetică. Dacă starea generală a sănătății tale este bună, atunci probabil motivele acestei pieli uscate și care vă provoacă mâcărimi sunt deshidratarea, vremea rece și umiditatea scăzută sau cosmeticele agresive.

Dacă pielea de pe gambele tale a începu să se exfolieze și să îți provoace prurit, primul remediu este loțiunea de corp. Funcționează pentru că aceste produse, datorită compoziției grase, formează un filtru la suprafața pielii care îi păstrează acesteia umiditatea. Aceasta poate fi nutritivă sau hidratantă, însă este important să găsiți un produs care să conțină ingrediente naturale în proporție ridicată, de cel puțin 85%. Acest lucru nu va fi foarte dificil pentru că din ce în ce mai multe companii mari scot pe mass-market produse cu acest raport crescut de ingrediente naturale.

Alt remediu este să dezvoltați o rutină sănătoasă de igienă. Dacă sunteți din cei care fac două-trei dușuri pe zi cu apă fierbinte, recomandare noastră este să faceți chiar opusul. Cum așa? Uite așa! Evită:

  1. parfumul din săpun, detergent, gel de duș sau loțiuni de corp
  2. apa foarte fierbinte în cadă sau la duș
  3. dușul mai mult de o dată în 24 de ore
  4. produse care ți-au iritat pielea cu altă ocazie
  5. săpun agresiv care îndepărtează grăsimea naturală din piele


Ingrediente benefice din geluri de duș sau loțiuni de corp:

  1. acidul hialuronic
  2. acidul glicolic
  3. ceramidele
  4. antioxidantii
  5. glicerina
  6. unturi și uleiuri din plante
  7. acidul salicilic
  8. aquaporină(o proteină care formează pori în membrana celulelor pentru a facilita tranzitul apei)
  9. ovăz coloidal

Stilul de viață și dieta pot influența exfolierea pielii de pe picioare, așa că cei doi litri de apă recomandați zilnic chiar au un efect pozitiv asupra aspectului general al pielii, fie ea de pe ten, mâini sau corp. Când organismul este hidratat corespunzător, pielea își păstează elasticitatea și veți fi lipsiți de senzația neplacută de mâncărime de pe gambe. O dietă care conține antioxdanți vă ajută să vă păstrați pielea în cea mai bună formă. 

În unele case, încălzirea centrală pe care o folosim în anotimpul rece scade nivelul de umiditate din aer, însă un umidificator poate reechilibra nivelul acesteia, fapt care este benefic pentru respirat dar și pentru sănătatea pielii.

Deși aceste simptome apar preponderent în sezonul rece, când corpul nu este expus la soare, nu uitați să folosiți cremă solară atunci când veți avea ocazia și vremea se va încălzi.

https://www.healthline.com/health/dry-skin-on-legs