Tinerețe fără bătrânețe: anti-age organic

Spre deosebire de produsele clasice, cremele organice anti-age conțin ingrediente active din alt registru. În loc de a fi sintetizate, cele mai multe din ele sunt nemodificate, pur și simplu întrebuințate așa cum au rezultat din prelucrarea sursei (de ex. lăptișorul de matcă, sucul de aloe vera, uleiul de argan sau secreția de melc).

Haide să luam pe rând ingredientele active din cremele organice anti-age și să aflăm cum acționează fiecare în parte:

  • Acidul hialuronic, despre care am mai scris, aveti linkul aici, este un acid sintetizat natural de corpul uman, ce are capacitatea de a absorbi si reține umiditatea in țesuturi. Cu trecerea timpului, nivelul acidului din piele scade, așa că tratamentele cu acid hialuronic suplinesc aceasta carență. Obținerea acestui acid sintetic folosit ca ingredient si tratamentele anti-age provine din fermentația grâului cu anumite bacterii specifice.

  • Secreția de melc- acea substanță lipicioasă pe care melcii o lasă în urma loc când se deplasează- la o analiză atentă, ea conține acid hialuronic, peptide și acid glicolic pe langă alte substanțe care hidratează. Toate acestea stimuleaza formarea colagenului și a  elastinei din piele.

  • Tens-up- este un ingredient activ inovator cu efect de lifting și de revitalizarea a pielii tenului. Efectul anti-age se obține din stimularea sintezei colagenului cu efect imediat, dar și pe termen lung. Compozitia INCI este: Water, Glycerin, Cichorium Intybus (Chicory) Root Oligosaccharides, Caesalpinia Spinosa Gum.

  • Pronalen Bio-Protect - Este un ingredient compus din Ginseng, măr, piersică, grâu și orz . Conține zaharuri în multiple forme, ce se grupează ca o barieră de protecție împotriva factorilor poluanți, dar și stabilizează membrana celulară împotriva radiclilor liberi. Compozitia INCI: Water, Propanediol, Pyrus Malus (măr) Juice, Prunus Persica (piersică) Juice, Triticum Vulgare (grâu) Seed Extract, Hordeum Vulgare Seed Extract, Panax Ginseng Root Extract.

  • Aloe vera- primele beneficii cunoscute ale aceste plante apar în sec. 16 B.C., în Egiptul Antic, fiind denumită denumita “planta nemuririi”, apoi este menționata, de-a lungul istoriei, în China, Japonia, India , Grecia și Imperiul Roman. Conține vitaminele A, B, C, D și E, Vitamina B12 (aloe vera este una dintre puținele plante care conține acest nutrient), cupru, magneziu, potasiu, zinc. Gelul de aloe vera este vinovat pentru stimularea producției de colagen din țesutul tegumentar, fără de care pielea ar fi ridată si îmbătrânită.

  • Lăptișor de matcă- substanță renumită, ce prelungește durata vieții mătcii albinelor, este important ca acesta să fie pur și crud și de calitate foarte bună. Acesta regenerează țesutul epitelial, revitalizând si conferind stralucire tenului. Prin stimularea producerii de colagen împiedică formarea ridurilor si le atenuează pe cele existente. El prezintă și o importantă acțiune de hidratare si hrănire a pielii în profunzime, conducând astfel la un adevarat efect de lifting. Susținând si stimulând regenerarea celulara conduce la reducerea efectelor îmbătrânirii, la recuperarea elasticitătii și a strălucirii pielii.

  • Uleiul de argan-  Arganul este un copac ce se găsește în Maroc, din fructele căruia se obține, cu dificultate, acest ulei prețios. Datorită antioxidantilor pe care îi conține, uleiul de argan are foarte multe proprietați anti-aging. Uleiul de argan va reduce vizibil ridurile fine dar și pe cele de expresie și ii va conferi pielii tale un aspect sănătos și radiant.


My Organic vă pune la dispoziție multiple variante de produse anti-age din care vă puteți alege tratamentul potrivit, în funcție de ingredientele active sau poate in funcție de ten.


Alternative sănătoase și cu efect de lungă durată cu care să fim înarmate în lupta cu timpul sunt, e nevoie doar de interes si informare.