"Folosirea produselor organice este un pas peste care nu poți sări dacă îți dorești să ai un stil de viață sănătos." - Alexandra

Probabil va întrebați cine este Alexandra? Alexandra Predună este una dintre primele cliente ale boutique-ului online MyOrganic.ro. La scurt timp după prima comandă, ea a revenit cu o a doua și a continuat să exploreze universul cosmeticelor organice. Ne-am dorit să o cunoaștem și să-i adresăm câteva întrebări referitoare la alegerile ei, ce o motivează să revină la produsele organice și ce recomandări are. Și pentru că iubim spiritul ei creativ, am ales să folosim pentru acest articol una din pozele făcute de ea. Mulțumim pentru deschidere și răspunsuri, Alexandra.   


1. Cum ai ajuns să folosești produse organice? De cât timp le folosești? 

Au fost mai mulți factori care m-au condus către folosirea produselor organice.
Ca pentru orice femeie îngrijirea personală este un întreg ritual iar faptul că am o piele sensibilă m-a făcut să îmi îndrept atenția către produse naturale. După ce am simțit diferența - pe pielea mea (la propriu) nu m-am mai putut întoarce către mărcile folosite anterior. A fost un proces treptat de explorare a pieței nou descoperite, au trecut cam doi ani de atunci, dar încă învăț despre cum să urmăresc etichetele pentru a face o alegere bună.

2. Ce fel de produse organice folosești?
Cam tot ce acoperă pachetul standard de îngrjire personală: pastă de dinți, deodorant, gel de duș, șampon/balsam, lapte de corp.
La acest capitol pot spune că la un control de rutină medicul m-a felictat când a auzit că am ales să folosesc deodorant organic.
Desigur nu pot trece nemenționate minunatele uleiuri (lavandă, teatree, cactus) cât și apa de trandafiri.
Ca și marcă mă pot declara fană MADARA.

3. Crezi că este doar o modă?
Nu cred că este doar o modă deoarece este o reîntoarcere către natură.
Extractele naturale au fost descoperite și folosite chiar și de strămoșii noștrii doar că noi acum avem la dispoziție tehnologii mult mai avansate pentru a ne bucura de darurile naturii. Din contră, cred că este un domeniu care o să atragă mai mulți cercetători și probabil gama de produse va deveni mai cuprinzătoare.

4. Care este prima recomandare de produs de îngrijire personală care îți vine în minte?
Apa de trandafiri: pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Hidratează și revigorează tenul, este perfectă pentru perioada de vară.

5. Spune-ne un singur motiv pentru care ai recomanda folosirea de îngrijire personală organice?
Din punctul meu de vedere, folosirea produselor organice este un pas peste care nu poți sări dacă îți dorești să ai un stil de viață sănătos.