Mami, îmi place când te faci frumoasă! Scurtă lecție de feminitate și un machiaj de zi cu produse de încredere

“Mai ții minte, mami, atunci când m-ai așteptat să vin din excursie? Purtai rochia aia verde, erai machiată şi aveai părul desfăcut. Aproape toți colegii de clasă mi-au spus că am o mamă frumoasă! Spune, mai ții minte?”

Sursa articolului: https://mamapetoc.ro/mami-imi-place-cand-te-faci-frumoasa-scurta-lectie-de-feminitate-si-un-machiaj-de-zi-cu-produse-de-incredere/

Asta m-a întrebat Diana, fiica mea, în urmă cu vreo două luni. În discuțiile noastre, Diana îmi povestește deseori episodul acesta, dar şi altele similare. Şi, de fiecare dată, pare tare mândră! Mai interesant este faptul că, atunci când urmează să ne întâlnim cu persoane din anturajul ei, Diana insistă ”să mă fac frumoasă”.  De mult ori am întrebat-o de ce îmi cere lucrul acesta? Nemachiată şi îmbrăcată în jeanşi sunt urâtă? Machiată şi cu o rochie pe mine, reuşesc oare să transmit alt mesaj?
Subiectul acesta m-a pus pe gânduri și chiar am insistat să aflu ce se ascunde în spatele dorinței Dianei de a mă vedea pe mine ”aranjată”. 

Răspunsul ei a fost cât se poate de simplu: 

ÎI PLACE CÂND MĂ ARANJEZ, ÎI PLACE SĂ FIU… FEMININĂ.

În urma conversațiilor noastre despre femininate, am ”decretat” amândouă că o femeie trebuie să-și potențeze calitățile. Evident, caracterul și curățenia sufletească sunt atributele definitorii ale unui om cu adevărat frumos însă, atunci când ne înfrumusețăm și aspectul fizic, se naşte o armonie care ne face să fim mai încrezători.

Cred că sunt una dintre acele mămici care, deși au programul foarte încărcat, își fac totuși timp pentru un mic ”ritual de frumusețe”. Eu una, așa am văzut la mama mea

Momentele în care mama își dădea cu puțină pudră rozalie în obraji și își făcea buzele, privindu-se încrezătoare în oglindă, a rămas pentru mine cea mai puternică lecție de feminitate! 

Consider că machiajul este un detaliu ce ține de universul feminin, pe lângă multe alte “abilități” cu care jonglăm noi, femeile, zi de zi!

Ce înțeleg eu prin ritual de frumusețe?

Înțeleg, în primul rând, curățenie, igienă personală, îngrijirea corpului și a părului cu produse de calitate și sublinierea anumitor calități.

Ce doresc să-i transmit fiicei mele, legat de ritualul de frumusețe?

Nu-mi încurajez fiica să se machieze. Nu fac ”reclamă” produselor de machiaj ca și cum aș vrea să o atrag, să o ispitesc să le folosească, ca și cum ar fi o regulă, o obligație! Ba, dimpotrivă, îi spun că are un ten frumos care nu trebuie ascuns sub un strat de fond de ten. Iar ea are încredere în frumusețea ei naturală. Şi a înțeles că fiecare lucru se face la timpul lui.

În primul rând, sper ca Diana să aibă un obicei de îngrijire, pe care să-l respecte zilnic. Să fie un ritual personal și să-l urmeze indiferent de programul pe care îl va avea, de copii sau de treburile casnice.Vreau să-i transmit cât este de important să-și acorde timp și atenție!

Vreau să o ”molipsesc” de pasiunea pentru produse de calitate.

Vreau să fie convinsă că ”se face frumoasă” în primul rând, pentru ea!

Recent, mi-am făcut puțină ordine în trusa de mea cu produse de machiaj. Nu-mi place să cumpăr lucruri pe care nu sunt sigură 100% că le voi folosi, doar e dragul de a fi în pas cu trendințele. Am câteva produse de bază, pe care obişnuiesc să le consum în totalitate, iar la câteva luni îmi refac ”stocul”. În sezonul cald prefer un machiaj lejer, motiv pentru care folosesc și nuanțe mai deschise.

Când am vizitat site-ul MyOrganic.ro, mi-au atras atenția câteva produse despre care am citit şi am auzit păreri favorabile.

M-au convins, în primul rând, deoarece conțin 100% ingrediente naturale. În materie de produse de machiaj, pe site-ul MyOrganic.ro  se găsesc mai multe branduri, dar am ales două dintre ele: Avril și Benecos.

De la Avril, mi-am luat pudra iluminatoare bio, iar de la Benecos, o pudră matifiantă, o paletă de farduri, un creion pentru conturul ochilor,  un creion pentru sprâncene și un ruj lichid.

În ce constă machiajul meu de zi?

Machiajul despre care vă voi povesti este cel pe care mi-l fac în fiecare dimineață. Este potrivit pentru birou, este ușor și minimal.

După ce mi-am pregătit fața pentru machiaj, aplic pe față câteva picături de BB Cream, într- o nuanță foarte apropiată de culoarea pielii. La fel de bine folosesc, mai rar ce-i drept, puțin fond de ten. 

Singura problemă pe care am avut-o cu machiajul zilnic, era legată de faptul că nu fixam fondul de ten și, după câteva ore, machiajul meu era aproape inexistent. Însă, de vreo două săptămâni am senzația că am făcut una dintre cele mai bune descoperiri de până acum…pudra compactă matifiantă Benecos, de care îți spuneam, care poate fi găsită pe site în mai multe tonuri.

 

Aceasta fixează crema nuanțatoare BB cream, fondul de ten și anticearcănul. Seara, după o zi plină, pot să spun că machiajul meu e tot acolo :).

După aplicarea pudrei matifiante Benecos, folosesc un fard deschis la culoare pentru colțul intern al ochiului și o nuanță mai închisă, în colțul extern, pe pleoapă.

În general îmi place să mă fardez cu nuanțe maronii, aurii sau în culoarea piersicii. Sunt culorile mele, în alegerea cărora am ținut cont de culoarea ochilor, de nuanța cearcănelor, dar și de înălțimea pleoapei. Acestea sunt criteriile de care am ținut cont şi când am ales paleta de farduri ”Beautiful Eyes” precum și fardul mat ”Natural Eyeshadow Matt” Benecos, de pe site-ul MyOrganic.ro.

Următorul pas îl reprezintă conturarea pleoapei superioare, cu un creion închis la culoare și apoi folosesc puțin rimel. Ah, mascara :). 

Spre finalul machiajului meu minimalist, îmi conturez sprâncenele, întotdeauna cu un creion într-o nuanță puțin mai deschisă decât culoarea naturală a sprâncenelor mele.

Creionul de sprâncene despre care chiar pot să spun că m-am îndrăgostit, este tot Benecos. Are o textură ușor cremoasă, se întinde bine și este prevăzut la un capăt cu o periuță ce mă ajută să-mi aranjez sprâncenele după conturare. Folosesc acest creion, în special în acele zone în care știu că nu am sprâncenele atât de dese. 

Utilizarea unui creion de sprâncene cu o nuanță mai deschisă decât culoarea sprâncenelor mele, este un truc pe care l-am învățat de la un make-up artist. De acest truc țin cont întotdeauna și chiar îți recomand să-l încerci și tu!

 

Pe cât de mult iubesc soarele, pe atât de mult îl evit! Evit să-mi expun pielea la soare pentru intervale mari de timp, mai ales că sunt posesoarea câtorva pete solare, apărute în urmă cu câțiva ani :). Iar acum, nu ies din casă fără factor de protecție!

Cu toate astea, îmi place să am pomeții ”atinși de soare”. Pentru asta folosesc, mai ales vara, o pudră cu efect bronzant. Am ales ”Natural Fresh Bronzing Duo” Benecos, cu două nuanțe care se armonizează perfect că  tonul meu de piele.

Pasul final este pudra iluminatoare, aplicată în partea superioară a pomeților. Pudra iluminatoare Avril este extrem de eficientă și dă un plus de luminozitate în zona pometilor. Aceasta poate fi aplicată pe varful nasului dar și puțin pe frunte.

De ce am ales produse de machiaj de la MyOrganic.ro?

Pe lângă prețul accesibil, răspunsul este unul cât se poate de simplu:

  • 0% Parafine
  • 0% Silicon
  • 0% Parabeni
  • 0% PEG 
  • Produse certificate BDIH

Pentru cele dintre voi care nu știu, PEG este acronimul susbstanței numite Polyethylene Glycol. PEG este un compus provenit din industria petro- chimică, foarte  utilizat în industria cosmetică. PEG este o substanță ce apare pe lista ingredientelor interzise în cosmeticele certificate organic.

Acest Polyethylene Glycol este un compus chimic utilizat ca agent de îngroșare, emolient și solvent, ce ”vine la pachet” cu substanțe periculoase cum ar fi 1,4 Dioxan, un cunoscut cancerigen, interzis în multe țări. 

Cât despre standardul BDIH, vă pot spune că este foarte cunoscut în cosmetica naturală. Acest standard precizează clar ce ingrediente sunt admise sau interzise, indică sistemele de conservare acceptate și se asigură că produsele nu sunt testate pe animale. 

Astea sunt o parte dintre lucrurile la care mi-ar plăcea să fie atentă şi Diana, în viitor. Să pună preț pe calitate, în alegerile pe care le va face.

Să-şi cunoască atuurile, calitățile, pe care să ştie să le sublinieze şi să le “aducă în lumina reflectoarelor”. 

Cât despre produsele alese de mine pentru realizarea machiajului, ce părere ai? Eşti adepta unui machiaj mai complex sau preferi unul simplu, în care să pui accentul pe ochi, sau poate pe buze?

Eşti şi tu de părere că o mamă reprezintă primul model de feminitate pentru fiica ei? 

Tu citeşti eticheta produselor cosmetice şi de make-up? Dar de MyOrganic.ro– Boutique de sănătate și frumusețe ai auzit, ce te-ar tenta să foloseşti de la ei?

Mi-ar plăcea să-mi scrii!

Dacă îți plac articolele mele, te aștept pe pagina mea de Facebok, mamapetoc.ro și pe Instagram sau Pinterest… mamapetoc.