Momentele de răsfăț sunt rare, bucură-te de ele din tot sufletul

Există pe lumea asta un loc și un timp în care nu vei fi deranjată, solicitată, iar numele tău nu va fi strigat repetitiv pe diferite voci.

Nimeni nu va avea nevoie de ajutorul tău EXACT în momentul acela, nu trebuie să mîngîi niciun obrajor înlăcrimat, să răspunzi la un email marcat cu steguleț roșu sau să faci cumpărături online de Black Friday. Este timpul TĂU. În cadă.

Este ideal ca înainte de a începe acest demers să previi pe cei din preajma ta de intențiile tale următoare. Aceste preveniri pot include: „Nu ma cautați”, "Nu mă chemați”, ”Nu mă strigați”, ” Lăsați-mă în pace”, ”Descurcați-vă fără mine”, „Fac baie cu spumă și săruri, să nu vă aud jumătate de oră„. După ce ești absolut convinsă că tot ce ai spus a fost auzit de toată lumea implicată, atunci și doar atunci poți merge spre acea odaie mult râvnită și să dai drumul la apă, închizând foarte bine și ferm ușa în spatele tău. Respiră profund pentru început și  închide ochii. Imaginează-ți că ar exista niște paviloane externe pe care le-ai putea închide în jurul tău, păstrând toată atenția și energia de care ești capabilă asupra ta.

Efectele ale unei băi calde cu săruri minerale sunt de multe feluri. Apa caldă îmbunătățește respirația, ritmul cardiac, sistemul nervos. Cred că că știi prea bine senzația de oboseală în tot corpul, resimțită crunt la nivelul mușchilor. Baia caldă ameliorează durerile articulare, osoase și musculare. Digestia este afectată pozitiv, procesul nașterii fiziologice, temperatura corporala și, să nu uităm, pielea și părul.

Sarea Epsom este recunoscută pentru efectele terapeutice și foarte plăcute pe care le are asupra stării generale a corpului. Această sare conține sulfat de magneziu, se dizolvă cu ușurință în apa caldă din baie. În timpul acestei experiențe, în care îți ținem pumnii să nu îi trecă nimănui prin cap să te intrerupă, corpul tău absoarbe magneziu, un element chimic necesar în sângele nostru. Artrita, inflamațiile, iritațiile sau mâncărimile pielii, durerile de musculare, toate își găsesc un remediu eficient. Asta ca să nu mai vorbim despre stes sau anxietate, care sunt pe podium când vine vine vorba de motive din cauza cărora ne gândim să ne refugiem în apele călduțe ale căzii. 

Aroganța suprema este spumantul de baie. Ce romantică cinefilă veritabilă nu a făcut încă baie în spumant pufos parfumat, nu a băut vin la fel de spumant alb și a nu a ronțăit fondante (sau ce bombonele dorește ea), la lumina lumânărilor, pe o muzică plăcută, toate în același timp? Siropos, știu, dar mai bine încercați înainte să strâmbați din nas.

Recomandare noastră este, atunci când alegi sarea de baie și spumantul verifică să nu conțină parfumuri artificiale sau conservanți agresivi pentru piele. Produsele bio certificate organic, cu ingrediente naturale sunt singurele pe care le dorești să fie alături de tine în minunatele momente de relaxare. În cadă.

Surse:

https://www.lifehack.org/381960/10-scientifically-proven-health-benefits-taking-bath

https://www.healthline.com/health/bath-salts

https://www.nowtolove.co.nz/health/body/the-health-benefits-of-bubble-baths-34238