Nu îmbătrâni căutând soluţii anti-îmbătrânire

    Să înţelegi până la capăt nu numai de ce pielea noastră îmbătrâneşte, dar de ce se mai şi încăpăţânează să marcheze acest fenomen prin cele mai mai năstruşnice cute, încreţituri, poate fi un proces destul de complicat şi îndelungat. La fel ca cel al îmbătrânirii.

         Factorii care determină, intreţin sau accelerează acest fenomen sunt destul de numeroşi şi distincţi așadar contracararea efectelor acestora necesită adevărate abilităţi de detectiv. Din acest motiv, vă propunem deopotrivă o analiză a acestui fenomen, dar şi soluţii pentru a alege cel mai bun antirid natural care să vă protejeze de efectele inestetice ale ridurilor.

        Ce trebuie să ştii atunci când alegi cel mai bun antirid natural - factorii determinanţi şi favorizanţi ai procesului de îmbătrânire

         Riduri de expresie, riduri elastice, riduri de gravitaţie, laba gâştii, toate ajung, mai devreme sau mai târziu, să ne dea adevărate bătăi de cap, în special atunci când avem de elaborat planul de atac împotriva acestora şi de ales antidotul ideal.

Colagenul, elastina, vitamina E, estrogenul, procesul oxidativ şi chiar bagajul genetic al fiecăreia sunt doar câteva dintre elementele biochimice implicate în demersul inexorabil al procesului de îmbătrânire a pielii. Iar agresiunile mediului precum poluarea, expunerea la radiaţiile ultraviolete, umiditatea şi vântul nu ezită nici ele în a-şi pune amprenta asupra tenului nostru. Şi fiindcă nu era de ajuns, multe dintre propriile noastre tabieturi participă şi ele la deteriorarea calităţii pielii, alimentaţia şi viciile precum fumatul fiind printre cele mai active contribuţii pe care le aducem în acest sens. Şi chiar dacă procesul nu poate fi definitiv oprit, tot contribuţiile şi alegerile noastre sunt cele care îl pot influenţa pozitiv, încetinindu-i ritmul şi diminuând efectele deopotrivă funcţionale şi estetice. Evident, înţelegând mai întâi acest fenomen şi combătându-l ulterior prin acţiunea celui mai bun antirid natural.

         Biochimia şi soluţiile naturii

         Unul dintre ingredientele cheie privind prevenirea îmbătrânirii este colagenul. Pielea noastră este formată în proporţie de 75% din colagen, iar rolul său în ceea ce priveşte calitatea pielii este uriaş. Colagenul este responsabil pentru structura, coeziunea, funcţionarea, reproducerea şi sănătatea fiecărei celule, aspectul fin, proaspăt şi sănătos al pielii fiind asigurat în mare parte de menţinerea unui nivel opim de colagen la nivelul acesteia.

 Degradarea colagenului sănătos şi scăderea producţiei de colagen duce, în timp, la apariţia ridurilor. Iar pentru că producţia acestuia scade deopotrivă în mod natural, dar şi subinfluenţa unor obiceiuri nesănătoase destul de răspândite precum alimentaţia dezechilibrată, fumatul sau lipsa exerciţiului fizic, menţinerea nivelului optim de colagen şi elastanină totodată trebuie ajutată cum putem mai bine. Adică prin apel la un antirid natural cum ar fi uleiul de sâmburi de struguri presat la rece care este foarte bogat în oligomeri procianidolici al căror rol este tocmai acela de a stimula producerea de colagen la nivelul celulelor. Plus că este extrem de hănitor şi hidratant şi un excelent antioxidant care combate activ apariţia ridurilor. Acizii graşi esenţiali pe care îi conţine hidratează piele şi regenerează celulele, polifenolii luptă împotriva radicalilor liberi susţinând procesul de detoxifiere, iar concentraţia mare de vitamina E, vitamina C şi minerale încetinesc îmbătrânirea celulară. Din acest motiv, uleiul de sâmburi poate candida cu succes la titlul de cel mai bun antirid natural. Însă nu este singurul.

Printre alţi candidaţi la acest titlu se mai numără şi uleiul de argan. Tocofenolul din uleiul de argan, un puternic antioxidant, contribuie la diminuarea ridurilor şi netezirea tenului şi are un puternic efect anti-îmbătrânire, iar marea concentraţie de vitamina E îl transformă într-un excelent antiinflamator şi regenerant care vindecă deopotrivă rănile pielii, infecţiile, eczemele şi ajută la eliminarea acneei. Din toate aceste motive, puteţi oricând opta pentru binefacerile acestui ulei, fie individul, fie în combinaţie cu alte ingrediente naturale care combat şi ele în mod activ procesul de îmbătrânire cum ar fi cătina, curcuma sau merişorul şi chiar alternativele ayurvedice ca brahmi, bala şi shatavari. Tocmai pentru că natura oferă toate ingredientele celui mai bun antirid. Natural.