O rețetă rapidă și eficientă de pastă de dinți cu ulei organic de cocos

Vreau să vă povestesc despre o rețetă pe cât de simplă, pe atât de eficientă, de pastă de dinți. Îmi spune la un moment dat cineva despre faptul că își spală pe dinți baiatul în vârstă de 10 ani cu ulei de cocos. Recunosc că nu am avut vreun interes să testez această metodă, am avut rețineri referitoare la senzația uleioasă  pe dinți. Ca un făcut, la câteva zile după, citesc despre o rețetă DIY de pastă de dinți ce conținea ingredientul principal ulei de cocos, însă mai avea ceva în plus: bicarbonat de sodiu. Destul de previzibil, am gândit, mama mea îmi dădea bicarbonat de sodiu cand eram mică și ni se termina pasta de dinți. Daca avea, dacă nu, sare. Ce vremuri, nu?:) Bicarbonatul era intotdeauna varianta fericită, avea efectul acela abraziv și nu pișca la gingii, m-am gândit că, în combinație cu uleiul de cocos, va ieși ceva câștigător. Ce-i mai lipsea era gustul mentolat, corect?

Ingrediente:

2 linguri de ulei de cocos virgin organic

2 linguri de bicarbonat de sodiu

10 picături de ulei esențial de mentă

Metodă:

Încălziți uleiul de cocos până devine lichid, amestecați cu bicarbonatul de sodiu, apoi picurați uleiul esențial de mentă.

Uleiul virgin de cocos are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene și antifungice, îl puteți folosi fără griji pentru igiena orală.

Spor!