Pe ce ne putem baza? Fond de ten, BB Cream, CC Cream, DD Cream sau fluid nuanțator?

La baza piramidei machiajului se găsește acest produs indispensabil care este denumit fond de ten. Este asemănător pânzei de pictură, o suprafață impecabilă, imaculată, pe care poți elabora o pictură.
Alături de el stau alte câteva produse care sunt asemănatoare, dar fiecare cu anumite particularități: fluidul nuanțator, BB-cream, CC-cream, DD-Cream. Care sunt proprietățile fiecăruia? Dar pro și contra în utilizarea acestora?

1. Fondul de ten

Fondul de ten este cel mai cunoscut dintre acestea cinci, întrebuințat de mult timp cu încredere. Are capacitatea de acoperire cea mai mare și are această valență de a reduce volumele trasăturilor, prin uniformizarea culorii tenului. Asemenea pânzei tabloului, chipul nu va mai avea volumele evidente, va fi o suprafață uniformă pe care urmează să se aplice zone luminoase și întunecate de machiaj. Această tehnică este cunoscută sub numele de „sculptare” a trăsăturilor.

Deși are acoperirea cea mai mare dintre toate produsele pentru baza de machiaj, până și această acoperire este clasificată astfel:

- transparentă - Acest nivel de acoperire este cel mai scăzut, având cantitatea de pigment în produsul finit între 8 si 13%. Efectul este de a balansa contrastul între zonele tenului mai decolorate cu cele mai pigmentate. Cu alte cuvinte, este pretabil unui ten lipsit de imperfecțiuni.
- naturală - nivelul următor de acoperire poate ascunde imperfecțiuni minore ale tenului, pigmentări ușoare sau denivelări cauzate de acnee sau varicelă. Concentrația de pigment este de 13-18%.
- medie - poate acoperi cu success pistruii, dacă este aplicată ulterior și o pudra cu pigment. Acoperă, de asemenea și decolorările, petele, acneea. Conține pigment in proporție de 18-23%.
- opacă - nivelul superior al acoperirii, foarte des folosit în machiajul de cinema, teatru, spectacol și fotografie. Acesta poate ascunde cu eficiență semne din naștere, vitiligo, hiperpigmentare și cicatrici sau unele tatuaje. Poate conține o concentrație de pigment de pana la 50%.

Fondul de ten poate fi găsit sub mai multe forme: lichid, compact (cremă sau pudră), spumă, mineral, cremă sau stick.
Pro - poate acoperi eficient si pentru o lungă durată aproape orice problemă a tenului.
Contra - dacă se aplică prea mult, poate avea aspectulul unei cruste, de aceea aplicați un primer sau o crema hidratantă înaintea fondului de ten, iar acesta în cantități moderate. Astfel nu va rămâne inestetic în ridurile superficilae ale tenului.
Ideal pentru a scunde eficient imperfecțiunile tenului.

2. Fluidul nunațator

Ce este? Cea mai ușoară, transparentă și hidratantă bază de machiaj, efectul ei este de a aduce luminozitate tenului, acoperire minimă și hidratare.

Pro - Este produsul perfect pentru un aspect natural, ca un machiaj invizibil. Se aplică rapid și fără erori, datorită texturii transparente.
Contra - Nu acoperă defectele tenului, roșeața. În zilele călduroase, fluidul nuanțator îți pierde aderența din cauza sebumului și a transpirației, iar din cauza capacității scăzute de acoperire, efectul este de scurtă durată.
Ideal pentru zilele în care nu ai chef să te machiezi. Pentru femeile cu tenul deshidratat sau uscat, fluidul nuanțator este o variantă ideală, având ingrediente ce mențin umiditatea tenului, precum glicerina sau acidul hialuronic.

3. BB Cream

Inițialele vin de la Beauty Balm - balsam de înfrumusețare, este o cremă ce oferă un pic mai multă acoperire decât fluidul nuanțator și, spre deosebire de acesta, conține primer. Atunci când se aplică o pudră ușoară de fixare, BB Cream-ul își arată magia.

Pro - Foarte facil de aplicat, textură ușoară și aspect natural, nu se fixează în ridurile fine și nu lasă acele dungi inestetice de contrast la maxilare.
Contra - Obligatoriu folosiți o protecție solară împreună cu BB Cream, acesta nu conține niciun filtru UV.
Ideal pentru femeile care nu vor să se complice cu achiziționarea mai multor produse: cremă hidratantă, primer, fluid nuanțator.

4. CC Cream

De data aceasta, inițialele vin de la “color corrective” și anume acesta reușeste să corecteze colorația tenului și să îl facă să arate uniform. Rozaceea, cuperoză, pigmentări hormonale? La revedere! Este mai ușoară decât fondul de ten și cu mai mare acoperire decât CC cream-ul.

Pro - Ca și BB Cream, CC este încă suficient de ușoară cât să nu încarce tenul și să nu se fixeze în ridurile superficiale după o zi lungă de muncă și corectează eficient balanța culorilor.
Contra - Pentru că țintește către corectarea cromatică a tenului, până veți găsi produsul perfect nevoilor tenului dvs, se poate să încercați câteva care nu vă vor fi potrivite.
Ideal pentru ascunderea cearcănelor, hiperpigmentare, roșeață.

5. DD Cream

Daily defence sau Dynamic Do-All - previzibil, înglobează toate caracteristicile BB și CC, plus protecție solară și o barieră împotriva pierderii umidității tenului.

Pro - Pentru că are atâtea funcții, DD cream simplifică mult procesul machierii si corectează rapid problemele tenului. Puteți alege ce nivel de protecție solară doriți să aibă DD Cream-ul dvs.
Contra - Nu conferă acoperirea unui fond de ten și necesită reaplicare într-o zi lungă de muncă.
Ideal pentru tenul matur cu problem de roșeață sau hiperpigmentare.
Cu toate aceste informații, sperăm că veți putea face alegeri potrivite pentru tenul vostru. 
O primăvară înfloritoare!