Remedii organice pentru părul tău

Părul are nevoie de îngrijire specială dedicată nevoilor pe care el le poate avea: creștere prea lentă, cădere, mătreață, deteriorare, deshidratare, expunere la soare și sare. Uneori simțim nevoia de împrospătare sau de schimbare a culorii. Pentru toate aceste nevoi există remedii naturale si benefice părului, despre care vreau să vă povestesc.

Căderea părului se poate întâmpla după naștere, din cauza începerii ciclului de stagnare a creșterii firului de păr, urmat de cădere, care durează aproximativ 3 luni, însă este o perioadă neplăcută, mai ales din cauza faptului că, în unele cazuri, căderea părului poate fi semnificativă.  Stresul poate să mai cauzeze din pierderea firelor de păr.  Aceste tratamente naturale ajută la întărirea rădăcinii firului de păr și grăbește creșterea noilor fire de păr. Elixirul anticădere cu brahmi, bhringraj și methi face aceste lucruri  cu ajutorul ingredientelor sale, printre care și vitamina C, amla, care întărește rădăcina și vitaminizează părul. Mirtul si brusturele reglează secreția de sebum, prevenind căderea cauzată de excesul de sebum. Uleiul nutritiv anti-cadere de la Soultree conține uleiuri vegetale de cocos, migdale si sâmburi de struguri care hidratează și hrănesc părul. Alte ingrediente magice sunt: uleiul de rozmarin, extractele prețioase de iarbă de soldină (floare grasă) și frunzele de hrean îmbunătățesc hrănirea rădăcinii firului de păr, conținute de loțiunea de la Weleda.

Pentru a depăși cu succes această etapă necesară de stagnare a creșterii firului de păr, aceste produse își pot aduce aportul: Serumul tratament pentru stimularea creșterii părului de la Jason conține extract de Biotina, proteine și plante care ajută la repararea părului deteriorat si stimularea creșterii unui fir de păr puternic si sănătos împreună cu acidul folic si acidul lactic. Khadi vă oferă un ulei pentru păr ce conține Palash, Indrayan si ulei esențial de rozmarin, care stimulează creșterea părului.

De foarte multe ori, vopseaua clasică de păr sau expunerea la soare sau clor deteriorează structura firului de păr. Acesta devine poros, tern, aspru, uscat și se încurcă cu ușurință. Sunt câteva ingrediente din tramentele pentru remedierea daunelor asupra firelor de păr care vă vor ajuta. Crema reparatoare de la Biofficina Toscana conține keratină și aminoacizi care repară si hidratează părul, un mix de ingrediente vegetale care conferă părului strălucire și ceară vegetală care întărește firul de păr.

Mătreața  este cauzată de exfolierea scalpului. Pielea moartă se descuamează inestetic la rădăcina firelor de păr, lăsând un aspect neplăcut. Iată ce poate face un ulei tratament: Uleiul de muștar brun este un excelent tonic pentru păr ce reglează producția de sebum, schinduful contribuie la eliminarea mătreții și previne descuamarea scalpului, uleiul esențial de lămâie menține scalpul curat, uleiul de neem are proprietăți antifungice si antibacteriene. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antifungice și contribuie la eliminarea mătreții. Camphorul menține scalpul curat si sănătos. Uleiul de susan si vitamina E hidratează si catifelează părul, prevenind ruperea firelor de păr si despicarea vârfurilor.

Unul dintre factorii care deteriorează părul este soarele (împreună cu sarea din mare). Pe cât de plăcută este senzația soarelui pe piele, pe atât de neplăcută este trecerea degetelor prin păr după o zi la plajă, nu disperați, există remedii și pentru asta:  acest ulei hidratant natural pentru păr te protejează în timpul expunerii la soare și la sarea de mare, ca și acest remediu pentru păr și piele, după o rețetă autentică a tahitienilor

Atunci când veți avea chef de a vă schimba culoarea părului, o alternativa organică sunt vopselele Khadi, care nu conțin amoniac, conservanți sau coloranți chimici. Pigmantarea de durată se face cu henna. Paleta de culori Khadi este largă, acoperind cu succes firele albe.

În afară de tratamente sau măști speciale pentru nevoile părului, ar fi ideal să folosiți un șampon și un balsam organic potrivit, care curăță și hrănește părul, aceste efecte fiind pe termen îndelungat.