S-a lansat platforma online myorganic.ro

MyOrganic.ro este cel mai nou magazin online dedicat îngrijirii organice, un adevărat boutique de frumusețe și sănătate. Clienții vor descoperi într-un singur loc mii de produse necesare îngrijirii întregii familii, dar și căminului: de la cosmetice pure de îngrijire a corpului, produse de machiaj până la accesorii și detergenți bio.

Cumpărătorii de produse cosmetice bio de calitate, benefice fiecărui membru al familiei și prietenoase cu mediul, au, începând de astăzi, posibilitatea să le achiziționeze de pe platforma MyOrganic.ro. Platforma oferă cele mai bune produse organice, la prețuri competitive, certificate din punct de vedere al calității.

Sursă: http://retetedesanatate.ro/s-a-lansat-platforma-online-myorganic-ro/

Platforma de cumpărături MyOrganic.ro pune pe primul loc ușurința în utilizare și experiența de cumpărare scopul ei fiind să ofere produse pentru sănătatea familiei, dar și de a aduce în atenția publicului alternative sănătoase la produsele convenționale de îngrijire, frumusețe și curățenie printr-o selecție de produse bio care nu conțin adaosuri de sinteză și provin din plante crescute fără pesticide, fertilizatori, ori din organisme modificate genetic.

Proiectul MyOrganic.ro are la bază o motivație personală, fiind pornit din nevoile și stilul de viață ale inițiatoarei lui:

“Povestea MyOrganic.ro a început să prindă contur când în familia noastră a venit Sara și printre primele achiziții făcute au fost produse de îngrijire pentru bebeluși organice și detergenții eco. În acea perioadă am stabilit că dorim să-i transmitem fiicei noastre principiile

unui stil de viață sănătos, începând de la alimentație, sport și până la o minte hrănită cu informații de calitate. Din toată acestă ecuație nu puteau lipsi produsele cosmetice și de îngrijire. Am început să citim cu atenție ingredientele și compoziția chimică ale produselor pe care le foloseam și am ales din ce în ce mai atenți produsele de îngrijire cosmetice” subliniază Oana Totora – unul dintre fondatorii proiectului MyOrganic.

PIAȚA PRODUSELOR ORGANICE ESTE ÎN CONTINUĂ CREȘTERE

Îngrijirea pielii este, de departe, sectorul cel mai bine reprezentat în piața globală a cosmeticelor organice, care este preconizată să ajungă la un procent de creștere de 30% în 2024. Această categorie este urmată în opțiunile consumatorilor de produsele cosmetice de îngrijire a părului.

Interesul consumatorului român pentru produse de îngrijire organice a crescut, dar piața din România nu ține pasul în a răspunde cerințelor acestora care își doresc produsele naturale, cu ingrediente tradiționale și arome naturale. Deși producătorii români au produse competitive ca preț și calitate, comparative cu cele produse la nivel internațional, o mare parte din cosmeticele organice prezente pe piața autohtonă sunt de produse de import. MyOrganic.ro își propune să identifice și să atragă cât mai mulți producători români cu game de produse curate, naturale, organice și benefice pentru organism.

Preferința consumatorilor români înclină încă spre cumpărarea produselor cosmetice clasice din magazinele mari de retail, urmate de farmacii și saloane de înfrumusețare. În același timp, vânzările online au crescut semnificativ în ultimii 2-3 ani.

MyOrganic.ro și-a propus de la bun început să contribuie la educarea consumatorilor prin oferirea de informație de calitate publicată regulat pe blogul propriu www.myorganic.ro/blog, ajutând astfel cititorii să facă diferența dintre „organic” și „convențional”.

Cosmeticele organice sunt produse 100% naturale, iar ingredientele din compoziția lor au fost cultivate organic (fără îngrășăminte, pesticide, fertilizatori, etc.) și sunt extrase prin metode naturale.

Beneficiile produselor cosmetice organice:

  • Sigure pentru pielea sensibilă – persoanele care au sensibilități ale pielii pot folosi acum machiajul organic. Există produse cosmetice disponibile care sunt fabricate din ingrediente organice, care pot fi folosite în siguranță și care oferă astfel utilizatorului o multitudine de beneficii, atât printr-un machiaj reușit, cât și prin îngrjirea pielii în timpul aplicării acestuia. 
  • Nu conțin parabeni și alte substanțe chimice dure – Parabenii sunt conservanți utilizați în procesul de fabricare a produselor cosmetice care extind termenul de valabilitate al produselor. S-a demonstrat însă că aceștia afectează producția de estrogen. 
  • Sunt mai puțin iritante – Chiar și persoanele care nu au pielea sensibilă pot avea probleme cu produsele cosmetice. Acestea pot cauza pielea uscată, mâncărimi și roșeață sau chiar să devină un declanșator al problemelor cutanate. Cei care suferă de eczeme și de dermatită sunt în mod special predispuși la iritații. 
  • Hidratează pielea – Cosmeticele naturale pot ajută pielea oferind un grad ridicat de hidratare având ingrediente precum vitamină E, uleiul de nucă de cocos și multe altele cunoscute pentru faptul că ajută pielea să se mențină sănătoasă. 
  • Nu sunt testate pe animale – cosmeticele naturale nu utilizează testarea pe animale, ingredientele folosite sunt deja cunoscute ca fiind sigure pentru oameni. 
  • Nu îmbătrânesc pielea – produsele organice nu conțin substanțe chimice, conservanți și culori artificiale, hidratează pielea și îndepărtează semnele de îmbătrânire prematură.
  • Nu emană mirosuri puternice – produsele naturale au mirosuri mai subtile, conțin uleiuri esențiale pentru mirosurile aroma-terapeutice. În loc să fie iritant, mirosul produselor naturale poate fi relaxant și vindecător. 
  • Mai puțină expunere la toxine – Mercurul, arsenicul și cadmiul sunt doar câteva dintre substanțele identificate că fiind prezente în produsele cosmetice tradiționale. Expunerea pe termen lung la aceste toxine poate avea efecte secundare adverse. Produsele naturale au un conținut extrem de mic sau inexistent din aceste substanțe, scăzând riscul expunerii și eliminând riscul efectelor adverse. 
  • Non-comedogenicele – O problemă comună cu multe produse cosmetice clasice este că acestea tind să inhibe procesul de respirație al pielii, deoarece, odată aplicate înfundă porii. 
  • Mai prietenoase cu mediul înconjurător– Ingredientele folosite în procesul de fabricație al produselor cosmetice non-organice pot afecta aerul, stratul de ozon, apa și multe altele elemente ale mediului înconjurător. Unul dintre beneficiile cosmeticelor naturale este că folosirea acestora creează premisele unui mediu mai curat și mai sănătos.