Săpunul pentru bebeluși - criterii de alegere și moduri de utilizare

Rolul de părinte implică o mulțime de responsabilități firești, doar că unele dintre acestea necesită cunoștințe chiar foarte vaste. Nou-născutul, și nu numai, nu trebuie expus mediului nociv în care noi, adulții, trăim, pentru că organismul său este mult mai sensibil decât al nostru, care are anticorpi formați la diferite vârste. Una dintre primele și cele mai importante griji este față de ce fel de produse intră în contact direct cu micuțul tău.

Printre acele produse cu care poate intra în contact direct bebelușul se număra săpunurile sau gelurile de duș, șampoanele, cremele, uleiurile etc. și de aceea trebuie să fim atenți la aceste produse astfel încât să le achiziționăm doar pe cele potrivite piciului nostru, astfel încât să nu-i provoace alergii sau iritații. 

Săpunul pentru bebeluși urmează a fi produsul cel mai des utilizat de mămică pentru a spăla copilașul și de aceea alegerea acestuia trebuie să țină cont de anumite condiții:

  • Să nu fie toxic, mai ales că micuții obișnuiesc să pună mână pe aproape orice și să testeze cu gurița. Așa că în cazul în care înghite din greșeală puțin clăbuc să nu-ți faci probleme că ar putea păți ceva. 
  • Să curețe delicat pielea astfel încât să nu o irite; 
  • Să nu conțină laureal sulfat de sodiu deoarece acest agent de spumare folosit de cele mai mule ori la fabricarea săpunurilor sau a altor produse cosmetice și este destul de agresiv pentru pielea micuților. 
  • Cele mai recomandate săpunuri pentru bebeluși sunt cele naturale, pentru că ingredientele sunt, desigur, naturale, și scad riscurile unei reacții alergice. 
  • Trebuie să evităm pe cât posibil putem folosirea săpunurilor sau loțiunilor parfumate, dar și folosirea celor antibacteriene, mai ales în primul an. 

Cum se utilizează săpunul când facem băiță bebelușului 

Atât medicii cât și majoritatea absolută a mămicilor cu experiență, recomandă să începem să spălăm mai întâi părțile superioare ale corpului, fața, gâtul, umerii și pieptul. După ce clătim bine, spălăm și părțile inferioare. Astfel, ne asigurăm că nu curge apă cu săpun în urma clătirii pe părți deja spălate. Nu folosim săpunul solid, neînmuiat, direct pe pielea bebelușului. Mai întâi îl umezim și aplicăm spuma pe mâna noastră și apoi masăm pielea bebelușului. Dacă este lichid, folosim cantitate mică, o picătură cât un strop este suficientă pentru o zonă mică.

Concluzia este că, indiferent de ce săpun alegem să folosim pentru băița bebelușului nostru, solid sau lichid, este indicat să conțină cât mai puține ingrediente chimice, și să fie cât mai natural. Există numeroase produse organice destinate bebelușilor care au standarde înalte de calitate și care au și un conținut ce nu pune în pericol sănătatea celui mic. Nu trebuie să facem rabat la calitate, pentru un preț mai mic, pentru că sănătatea celui mic este pe primul loc, și, sunt șanse mari ca un astfel de compromis să ne facă să regretăm alegerea făcută.

Puteți arunca o privire și asupra altor produse organice și curate, speciale pentru băița bebelușului pe MyOrganic.ro