Și biberoanele au nevoie de atenție specială

Biberoane, tetine, suzete, inele dentare, jucării speciale pentru ronțăit, pompe pentru sâni: toate acestea intră în contact direct sau indirect cu gura bebelușului.

Așa cum veți căuta cel mai bun lapte praf de pe piață, cele mai bune biberoane și tetine, așa ar fi bine să faceți și când vine vorba de detergentul cu care spălați biberoanele și restul de obiecte cu care copilul va interacționa.

Laptele matern, ca și laptele praf recompus, este un produs foarte perisabil. El începe să se altereze într-un timp scurt, daca nu este păstrat la frigider, mai ales daca a intrat deja în contact cu saliva copilului. Lăsat la temperatura camerei, bacteriile deja existente în laptele matern vor începe să se multiplice într-un ritm alarmant, modificându-l ireversibil. Dacă cumva credeați că laptele matern este un lichid steril, adevărul este departe de a fi așa; conține bacterii comensale de tipul stafilococului, steprococului, bacterii lactice ce se găsesc și în intestinele bebelușilor. Acestea sunt bacterii care există în structura laptelui încă de la  producerea acestuia în glandele mamare. De asemenea, formula pentru bebeluși sau laptele praf, nu este un produs steril. Aceasta poate conține Cronobacter sau Enterobacter sakazakii, ambele doua bacterii periculoase ce provin, cel mai probabil, din procesul de fabricare a acestei formule în fabrică.

Microbiomul digestiv, adică ansamblul de microoorganisme ce trăiesc și sunt necesare unei vieți sănătoase, începe să se dezvolte doar în momentul în care copilul începe diversificarea. Până acest lucru se întâmplă, este nevoie să avem mare grijă de aceste obiecte în care păstram laptele copilașilor și de oricare altele care pot intra în contact cu saliva acestora.

Soluția de curățat biberoane și accesorii de la Barbapapa, un nou brand cu care sperăm că v-am obișnuit deja, și-a propus să facă tot ce îi stă în putere pentru a păstra bebelușul sănătos.  Fără parabeni, alcool, propilen glicol și coloranți sintetici, conține parfum fără alergeni și are un pH neutru, iar produsul a fost testat dermatologic. Proteinele din lapte, bacteriile și toate microorganistele nedorite sunt înlăturare eficient, fără a lăsa reziduuri, cu un volum de spumă scăzut. Puteți curăța jucăriile, biberoanele, suzetele și alte accesorii necesare hrănirii bebelușului.

Sursă:

https://blogs.scientificamerican.com/lab-rat/the-bacteria-in-breast-milk/