Slow beauty - frumusețea ta în ritmul vieții trăite pe îndelete

Graba a ajuns să fie caracteristica definitorie a vieții de adult, trecem prin etape, relații, senzații cu viteză, alergând spre o destinație neclară. Graba și nevoia de noutate sunt pentru mulți un deziderat, un modus vivendi pe fugă, fără răgaz. Zicea un englez cândva :“Stop and smell the roses!”

Cine, eu? Da, tu! Viața e ceea ce trece în timp ce alergi între cinci taskuri concomitent, cu feed-ul in colțul ochiului. Dar suficient cu filosofia, hai să revenim la oile noastre :).

Doream să scriu despre conexiunea dintre piele și frumusețe, despre legătura indisolubilă dintre acestea două, una fizică, cealaltă abstractă. O piele sănătoasă este, fără îndoială, ingredientul principal, uneori singurul necesar pentru frumusețe. Din ce în ce mai mulți caută ancore în curentul fără oprire și le-au găsit în hrană, vestimentație și cosmetice - slow food, slow fashion si, iată, slow beauty. Toate au la bază ingrediente sănatoase (non toxice), acordarea de timp detaliilor si constanță. Despre mâncare si modă nu am de gând să detaliez, căci interesul mi se concentrează asupra conceptului de SLOW BEAUTY - ce să folosim și cum pentru a păstra frumusețea pielii?

Pe parcursul unei zile normale, o femeie activă aplică pe tenul său cel puțin 8 (opt!) produse cosmetice, cinci dintre ele sunt de îngrijire a tenului, trei de machiaj (care pot fi opționale). Partea de îngrijire este cea de slow beauty și anume o rutină a folosirii unor cosmetice potrivite tenului tău, din ingrediente concentrate, eficiente si non toxice, pe termen lung, fără oprire. Da, produsele ”curate” vor fi mai costisitoare comparativ cu cele ce conțin preponderant apă, conservanți sintetici și substanțe cu efect instant și de scurtă durată. E nevoie de încredere pentru a adopta acestă filosofie de viață.

Frumusețea nu poate fi grabită sau obținută cu un shopping online. Frumusețea durabilă a pielii tale se obține cu răbdare si grijă, un proiect de lungă durată clădit cu încrederea că ce ai investit constant va avea efectele pe care le dorim în timp.

O rutină constantă slow beauty are câțiva pași necesari, similari cu cei din articolul Ritualul de îngrijire a tenului după 40 de ani, anume curățare, tonifiere, serum anti-age și hidratare, dar trebuie făcuți cu religiozitate pe temen lung, cu produse “curate”și fără a pune nici o presiune în a obține rezultate evidente după primele aplicări.

Pasul 1 - Alegeți un produs de curățare care să nu vă usuce pielea deloc, de genul unui ulei sau o spumă delicată.

Pasul 2 - Tonicele au tendința de a usca pielea (din nou), găsiți unul potrivit tenului dvs, care vă va lăsa pielea revigorată și răcorită.

Pasul 3 - Serum anti-age - se aplică înaintea cremei de hidratare, are talentul de a penetra mai profund straturile epidermei decât cremele hidratante.

Pasul 4 - Crema hidratantă anti-age - ingredientele active ce nu trebuie să lipsească din componență sunt acidul hiauronic, hexapeptidele, Vit A+E, antioxidanții, secreția de melc, stimulenți ai secreției naturale de colagen.

O dată pe săptămână puteți aplica o mască restructurantă cu argilă sau un exfoliant.

Soarele își lasă urmele pe piele, iar ce putem face peste să stăm departe de razele solare, oricât de atractiv este un ten bronzat și să ne îngrijim pielea cu toată dragostea.

Sursă https://www.theecohub.ca/how-slow-beauty-is-the-key-to-glowing-skin/