• Boutique-ul tău de cosmetice bio
  • (Luni - Vineri 1000-1700)
  • (L - V 1000-1700)
  • 0754 629 632
COȘUL MEU
Livrare GRATIS de la 149 lei sau 12 lei în București, 17.5 lei în țară | 40 pct. la plata cu card (ptr. clienții logați)

Accesează toate categoriile din meniu

Sunt detergenții organici o alegere sustenabilă pentru planetă?

Sunt detergenții organici o alegere sustenabilă pentru planetă?

Necesitatea întrebuințării detergenților pentru curățarea și dezinfectarea căminelor noastre este una constantă. Frecvența cu care aruncăm ambalajele si respirăm vaporii degajați de aceste produse ne face să ne întrebăm ce efecte negative producem sănătății noastre și integrității mediului înconjurător.

Cât de sănătoase sunt aceste produse cu care ne curățăm casele, farfuriile, hainele bebelușilor noștri? De ce unii dintre noi facem alergii, iritații, avem probleme respiratorii, endocrinologice și câte și mai câte? Cât mai putem rămâne impasibili la faptul ca unele produse tradiționale au scris pe etichete cu litere de-o șchioapă: „Toxic vieții acvatice!”?

Sunt multe motive pentru care tranziția de la detergenții casnici tradiționali la cei ecologici este binevenită printre care:

-Siguranța ta, a copiilor tăi și a animelelor de companie din căminul tău- faptul că întâlnești avertismente de o schioapă de genul INFLAMABIL! TOXIC! ATENȚIE! sau simbolul unui cap de mort cu doua oase in forma de x cred că ridică destul de multe semnale de alarmă cu privire la cât de periculoase sunt aceste produse, mai ales pentru copii și animalele mici. Alăturarea a două substanțe cum sunt clorul și amoniacul are un potențial toxic foarte crescut, eliberarea de vapori extrem de periculoși pentru sănătatea ta, iar in proporții mai mari, chiar explozibil!

-Sănătatea ta și a familiei tale- faptul că produsele ecologice nu te expun acelorași riscuri ca cele tradiționale este un gând ce te face să te simți liniștit. Simptomele ca tușitul, strănutul, eczema, urticarii, iritații cutanate, dureri de cap vor înceta să mai apară. Multe din substanțele chimice agresive din componența acestor produse tradiționale pot avea efecte carcinogene, neurotoxice, teratogene sau cauzeaza tulburari endocrine.

-Puritatea aerului din casa ta- pare uimitor, însă aerul din căminele noastre este mai poluat decât cel din oraș! Folosind detergenți ecologici, veți purifica aerul pe care îl respirați, scăpând de concentrația crescută de vapori chimici pe care produsele clasice îi elimină chiar când nu sunt folosiți!

-Protejarea mediului înconjurător- procesul de producție a acestor detergenți ecologici ia în calcul mediul, liniile de producție sunt scurte, ingredientele sunt mai puține și ușor identificabile pe etichete, ambalajul este biodegradabil, de multe ori nu se mai folosesc nici etichete, tot din acest motiv, iar cerneala nu are o componență toxică. În contrapartidă, ingredientele detergenților tradiționali provin din resurse epuizabile, de pildă petrolul, a cărui speculare fără zăgaz are implicații negative asupra ecosistemului planetei.

Hai să luăm pe rând ingredientele nesănătoase pentru noi dar și pentru mediul înconjurător:

-Surfactanții apar frecvent în compoziția detergenților tradiționali, ei sunt agenți care favorizează îmbibarea țesăturilor. Aceștia sunt , de fapt, diferite ingrediente chimice care pot elibera benzen, o toxină corelată frecvent cu apariția cancerului.

-Fosfatul, un element chimic adăugat frecvent detergentului de haine, a afectat grav mediul înconjurător în ultimele decade, fiind dăunător peștilor și mediului acvatic.

-Vopsele artificiale, aditivi și parfum- acestea pot cauza reacții alergice sau erupții cutanate.

O mare parte din ingredientele detergenților tradiționali nu sunt intenționate ca să curețe țesăturile, ci să le parfumeze și să le înfrumusețeze.

O alternativă responsabilă pentru noi , dar și sustenabilă pentru mediul înconjurător este alegerea detergenților casnici organici. Aceștia nu conțin clor, fosfați sau aditivi nocivi pielii atât de sensibile și de delicate ca a bebelușilor. Ei vor merge de-a bușilea pe podea, vor băga în gură orice vor găsi pe jos și vor ronțăi bavețica. Este datoria noastră sa îi ținem în siguranță și când vine vorba de folosirea produselor de igienă. Producătorii de detergenți „verzi” au început prin a face produsele lor mai concentrate, lucru ce este blând cu mediul înconjurător, ingredientele sunt naturale, din surse organice. Acestea sunt mai delicate cu țesăturile, cu pielea delicată și cu natura.

Tumultul informațiilor cu care suntem asaltați constant ne împinge să dezvoltăm o rezistență de a mai da crezare la orice auzim. Putem însă să luăm decizii, atunci cănd este mult zgomot informațional în jurul nostru, bazate pe simțul responsabilității cu care îi suntem datori acestei planete.

Citește mai multe informații despre detergenții organici aici: myorganic.ro/detergenti-ecologici-gama-completa

MyOrganic este un boutique online de cosmetice organice născut din interesul unei proaspete mămici pentru ocrotirea blândă și responsabilă a întregii sale familii,  unde produsele selectate cu atenție de o echipă de oameni animați de aceleași valori sunt certificate organic de instituții internaționale abilitate.

romaniapozitiva.ro/romania-pozitiva/sunt-detergentii-organici-o-alegere-sustenabila-pentru-planeta/

< Articolul anterior

Pe ce ne putem baza? Fond de ten, BB Cream, CC Cream, DD Cream sau fluid nuanțator?

Articolul următor>

Focus: zona de contur a ochilor

popup content here