Tu folosești produse organice anti-poluare? A sosit momentul să o faci.

Faptul că suntem nevoiți să ieșim din casă pentru a ne parcurge programul zilnic ne pune în situația de a ne expune tenul uneor factori de care este bine să fim conștienți: soarele și poluarea.

Atunci când lucrăm sau locuim într-un oraș mare, traficul urban există inevitabil, industria locală dejagă în atmosfera diverse particule și gaze nocive care se alătură fumului de țigară și altor componente ca funinginea, fumul din diferite surse, mucegaiul, metanul și dioxiudul de carbon.

Poluarea însă este este un aspect negativ particular vieții într-un oraș suprapopulat. Particulele minuscule din care aceasta este formată sunt mult mai mici decât dimensiunea porilor pielii. Este nevoie ca acești pori să fie liberi pentru ca pielea să poată transpira și respira. Particulele nongazoase din poluare au foarte prostul obicei de a rămâne blocate în piele în asemenea manieră, încât un simplu spălat pe față sau un  demachiat să nu fie suficient pentru a le putea îndepărta. Atunci când mizeria din aerul orașului blochează respirația liberă a pielii, apar semnele de îmbătrânire prematură, erupții cutanate, puncte negre sau acnee.

Pentru că aceasta poluare  influențează negativ planeta, sănatatea tuturor organismelor vii, inclusiv cele vegetale, studii nenumărate s-au făcut despre impactul acesteia asupra sănătății copiilor și adulților. Aspectul și sănătatea pielii expuse constant la poluare și neprotejată sunt afectate categoric.

Sursele de poluare cu efect cel mai nociv asupra tenului sunt:

- noxele eliminate de autovehicule și camioane
- fumul de țigară
- ftalații rezultați din industria plasticului
- smogul

Un alt efect negativ al acestei expuneri este dezechilibrarea florei bacteriene a pielii, necesară ca barieră între mediul exterior și organismul uman. În cazul în care acest lucru se întâmplă, impactul negativ al poluarii poate fi de amploare.

Producătorii de cosmetice pentru toate buzunarele au scos linii de produse pentru protecția tenului împotriva poluării din orașe, dar în compoziția celor mai multe apar aceleași ingrediente nocive atât de frecvent folosite în produsele de supermarket. Ce sens are să introduci în sistemul tău substanțe nocive în timp ce încerci să îți protejezi tenul de poluare?

Subiectul protecției solare l-am mai abordat, dar e este nevoie să reținem necesitatea folosirii filtrelor solare minerale cu orice ocazie ieșim din casă și soarele strălucește puternic. Pentru eficiență, folosiți o cremă nuanțatoare, BB Cream sau CC cream care să aibă un filtru solar potrivit nevoilor tenului vostru.

Alegeti alternative sănatoase pentru a vă proteja de poluarea din oraș, din ingrediente naturale și organice, pe care le veți folosi cu încredere. Astfel, tenul este protejat de efectele negative ale poluării, iar sănătatea organismului nu vă va fi afectată absolut deloc.

Surse:

https://www.nationalgeographic.com/environment/global-warming/pollution/

http://www.ecomagazin.ro/efectele-nocive-ale-poluarii-asupra-tenului-cum-il-afecteaza/

https://www.green-report.ro/cosmetice-anti-poluare/

https://www.theguardian.com/cities/2018/jun/15/anti-pollution-skincare-can-a-cream-really-help-you-face-the-city

https://www.paulaschoice.com/expert-advice/skincare-advice/basic-skin-care-tips/how-air-pollution-damages-your-skin.html