Vine vara, bine-mi pare, scot picioarele la soare!

Ştiţi care e aspectul meu preferat al verii? Faptul că pot purta sandale! Cred că în altă viaţă am fost vreo sălbatică, pentru că detest încălţămintea închisă. Mie, degetele trebuie să-mi stea răsfirate şi libere să respire şi să acumuleze cât mai mult soare! Asta vine, desigur, la pachet cu o rutină specială de îngrijire a picioarelor, pe care nu o neglijez nici iarna (să nu vă imaginaţi că umblu ca în proverbul popular “pe dinainte buzele rujate, pe dinapoi călcâiele crăpate”, pe care sigur vi l-am mai spus ???? ), însă iarna nu sunt aşa de meticuloasă când vine vorba de picioare.

Sursa articol: http://www.laurafrunza.com/2018/05/06/ingrijirea-picioarelor/

Vara, însă, mă poţi vedea mereu cu ligheanul după mine şi, evident, cu arsenalul meu de îngrijire: pilă de călcâie sau piatră ponce, cremă pentru picioare, beţişor pentru cuticule, lacuri şi dizolvant de unghii. În general, prefer la picioare culori mai vii, pe care nu mi le-aş pune pe unghiile de la mâini şi îmi place şi să le schimb des.

Pentru că Eliza a crescut şi deja începe şi ea să ceară ojă pe unghii (în special vara şi doar la picioare), am decis să încep să folosesc produse fără tot felul de compuşi chimici dăunători sau cu ingrediente de provenienţă ecocertificată, pentru a-i modela un comportament responsabil în ceea ce priveşte achiziţia şi utilizarea de produse cosmetice.

Cred că e important să discutăm cu fetele noastre despre asta, mai ales pe măsură ce cresc, pentru a face alegeri informate cu privire la produsele de machiaj şi de înfrumuseţare pe care le vor folosi (pentru că cele mai multe fete vor experimenta cu ele, într-un fel sau altul, la un moment dat).

Prin urmare, am ales de pe site-ul MyOrganic câteva produse pentru mani-pedi care să fie accesibile ca preţ pentru toată lumea – de la adolescente până la femei cu buget limitat pentru cosmetice, dar care nu vor să facă rabat la calitate. Eu am ales aşa:

produse-myorganic

piatra ponce naturală absolut minunată! Nu cred că am avut vreodată o piatră ponce atât de bună şi nici nu mă mir, mai ales că ce se vinde la noi pe litoral sub denumirea de piatră ponce e, de cele mai multe ori, cărămidă BCA şlefuită. Piatra asta, realizată din curgerile de lavă răcite, e adevărata poveste şi elimină foarte bine straturile de piele îngroşată de pe călcâie. Nu uitaţi s-o folosiţi după ce înmuiaţi bine picioarele şi vedeţi că nu e suficientă o singură utilizare, trebuie folosită frecvent. Eu am încercat multe chestii pentru călcâie (diverse pietre, pile şi răzători cumpărate pe bani mulţi din farmacie) dar până acum cel mai mulţumită sunt de piatra asta. Poate şi fiindcă e drăguţă ???? Îmi plac chestiile negre pentru îngrijire, măşti cu argilă neagră, săpunul negru african, piatra asta ponce neagră.

Balsam fără miros All-Over, pentru pielea uscată, cuticule, coate şi călcâie. Este un stick destul de mic (are 4 grame) însă e foarte util pentru cuticule (îl prefer în detrimentul uleiurilor, mi se pare aplicarea mai rapidă şi mai precisă), însă noi îl folosim şi pentru alte zone: mă dau frecvent pe tatuajul mic de pe picior, unde se usucă pielea mai repede, îl ţin în poşetă pentru dat pe nas când suntem răcite şi ni se cojeşte nasul de la atâta suflat, îl aplic repede pe coate dacă mă duc pe la vreun eveniment unde stau cu coatele sprijinite de braţul scaunului sau de altceva etc E foarte bun şi, cel mai important, e fără miros, eu, în ciuda capacităţii mele olfactive reduse, am ajuns să nu mai suport mirosurile puternice ale unor unturi şi loţiuni de corp.

Lac de unghii Avril fără formaldehide, toluen, xylene, ftalaţi, camfor şi parabeni. O sticluţă de 7 ml costă aproximativ 16 lei şi îţi ajunge destul de mult. Eu cam atât dau, în medie, pe o sticlă de ojă mai mare, doar că la finalul sezonului o arunc. Mai am în trusă câteva sticle de lacuri de anul trecut şi şi-au modificat culoarea şi consistenţa, aşa că nu mai sunt bune de nimic. Prefer să dau aceiaşi bani pe o cantitate mai mică dintr-un produs de calitate.

oja-avril_myorganic

Un dizolvant de unghii fără acetonă de la Avril. Costă 16 lei şi are 200 ml. Nici nu e nevoie de mult produs, din câte am remarcat, am reuşit să-mi şterg unghiile destul de repede cu foarte puţin dizolvant aplicat pe o dischetă, dar am folosit lacul de unghii menţionat anterior. Eu, oricum, folosesc de mulţi ani dizolvant fără acetonă, drept pentru care când am avut nevoie să-mi dezlipesc degetele lipite cu Superglue, nu am avut acetonă în casă ????

Voi ce produse pentru picioare folosiţi? Aveţi vreo recomandare de gel sau cremă pentru picioare obosite? Vara am mare nevoie de un astfel de produs.

P.S. În poza de mai sus, sunt sandalele mele noi, cumpărate ieri din MiniPrix. Sunt brodate şi sunt foarte confortabile!